FBI a vrut să folosească spyware-ul Pegasus în două rânduri – Cronica de Tehnologie
1. FBI a vrut să folosească spyware-ul Pegasus în două rânduri, pe finalul lui 2020 și în prima jumătate a lui 2021, dar nu a făcut-o, arată o serie de documente interne ale agenției. În decembrie 2021, directorul FBI Christopher A. Wray spunea că agenția a cumpărat Pegasus doar în scopuri de cercetare și dezvoltare, ceea ce intră în contradicție cu noile descoperiri. (NYTimes)
2. Compania aerospațială franceză Thales confirmă informațiile din presă conform cărora datele acesteia au ajuns în posesia grupului de hackeri LockBit 3.0, care le-a publicat pe dark web. Compania spune că hackerii nu au pătruns în rețeaua internă și că operațiunile nu au avut de suferit, dar continuă să investigheze o posibilă cale de intrare. (Reuters)
3. FTX a confirmat că a fost atacat de hackeri, după ce mai bine de $600 de milioane au dispărut din portofelele utilizatorilor la câteva ore după ce a cerut intrarea în faliment. Compania le recomandă acestora să dezinstaleze aplicația și să nu intre nici pe site. (CoinDesk). Crypto.com a trimis 320.000 ETH serviciului de schimb Gate.io dintr-o greșeală. Modele în valoare de aproximativ $416 milioane trebuiau să ajungă în cold storage. Gate.io a returnat monedele. (Web3 is Going Just Great)
4. Avionul spațial X-37B al armatei americane a revenit din spațiu după o misiune de 908 de zile. Folosind energia soarelui, acesta a zburat fără echipaj și a derulat mai multe experimente, despre care nu s-au oferit informații, pentru armata Statelor Unite. (Phys)
5. Meta Quest Pro ($1,500) primește nota 4 pentru că este grea și inconfortabilă, pentru software-ul foarte slab și numărul limitat de aplicații practice pe care le pot satisface funcțiile acesteia. Per ansamblu, casca reușește mai degrabă să scoată în evidență punctele slabe ale realității virtuale în acest moment. (The Verge, review)
6. Twitter a desfăcut 4.440 de contracte din cele 5.500 pe care le avea cu diverși contractori, fără vreo notificare prealabilă. Cei mai mulți dintre aceștia au aflat în momentul în care au constatat că nu mai au acces la e-mail și la celelalte sisteme de comunicare ale companiei. (The Verge)
7. Șeful unității care se ocupă de căutarea web pentru Apple, Srinivasan Venkatachary, a plecat la Google. Acesta, împreună că ceilalți fondatori ai startup-ului Laserlike, toți foști ingineri Google, au ajuns la Apple după ce Apple a cumpărat Laserlike în 2018. (The Information)
8. Amazon a dezvoltat un braț robotic care poate identifica cu ajutorul AI-ului și a funcțiilor de computer vision 65% dintre produsele din inventarul companiei. Numit Sparrow, acesta poate muta și sorta articole de diverse forme și dimensiuni. (CNBC)
9. Meta nu va mai produce deloc dispozitivele Portal, după ce, în vară, a decis să nu le mai vândă utilizatorilor finali, ci doar companiilor. Totodată, compania americană renunță să mai producă și smartwatch-uri, iar divizia de smartwatch-uri va lucra de acum la ochelari de realitate augmentată. (Profit.ro)
10. Netflix va transmite la începutul anului viitor primul live stream global – un stand-up realizat de Chris Rock. Acesta a spus recent că va povesti pe Netflix experiența de la Oscar, când a fost pălmuit de Will Smith. (Deadline)