Facebook nu va modera reclamele politice nici în Marea Britanie – Cronica de Tehnologie

1. Facebook nu va modera reclamele politice nici în Marea Britanie, unde vor avea loc alegeri luna viitoare. În schimb, vor fi verificate anunțurile postate de alte organizații politice care ar putea influența alegătorii. (CNN)

2. AirPods Pro au primit nota 9 de la The Verge, care nu au chestiuni majore de reproșat în afară de preț ($249) și lipsa progreselor legate de autonomie. Calitatea sunetului, construcția și confortul purtării, sistemul de estompare a zgomotului și suportul din iOS sunt punctele forte ale celor mai noi căști wireless de la Apple. (The Verge)

3. Examenele auto dintr-un oraș Indian au fost automatizate cu un sistem dezvoltat de Microsoft, numit HAMS, care folosește inteligența artificială pentru a înlocui examinatorul. HAMS se bazează pe camere și senzori pentru a monitoriza și evalua corectitudinea manevrelor efectuate în timpul examenului. (Microsoft)

4. Microsoft a prezentat un nou logo pentru browser-ul Edge care, spre deosebire de cel anterior, nu mai aduce aminte de Internet Explorer. Până la finele anului, Microsoft ar trebui să lanseze noul browser Edge, bazat pe Chromium, motorul open-source dezvoltat de Google. (The Verge)

5. Și Facebook a negociat achiziția Fitbit, însă nu a fost dispusă să plătească decât aproximativ jumătate din cele $2.1 miliarde pe care le-a oferit Google. (The Information)

6. Vânzările de smartphone-uri au crescut în ultimul trimestru pentru prima oară în ultimii doi ani. Samsung și Huawei sunt marii câștigători, cu o notă specială pentru Huawei, care a crescut în ultimul an cu 29% datorită performanțelor din China. (Profit.ro)

7. O rețea de webcam-uri pentru adulți a expus datele a milioane de utilizatori, majoritatea din Europa, după ce a ținut pe servere o bază de date neprotejată. (TechCrunch)

8. China a început să implementeze la nivel național sisteme de supraveghere cu recunoaștere a emoțiilor, în ciuda avertizărilor venite din partea experților, care spun că acestea nu funcționează cum trebuie. Scopul oficial al acestor sisteme este prevenirea infracționalității. (FT)

9. A fost identificat primul atac pe baza vulnerabilității BlueKeep din Windows, iar pericolul nu pare să fie la fel de mare cum s-a crezut inițial. În locul unui ransomware, pe această cale sunt instalate aplicații de minat monede virtuale. BlueKeep este o problemă de securitate din Remote Desktop Protocol, care poate fi folosită pentru a răspândi malware în mod automatizat. (Wired)

10. Modul Incognito a început să fie disponibil în Google Maps pentru utilizatorii de Android. Activarea acestuia previne salvarea locurilor vizitate și a căutărilor făcute în Google Maps, asemenea modului omonim din Chrome. Va fi lansat “în curând” și pe iOS. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Intel: În prezent nu există suficientă putere de procesare pentru a facilita funcționarea unui metavers – Cronica de Tehnologie
OpenAI discută despre o rundă de investiții la o evaluare între $80 și $90 de miliarde – Cronică de Tehnologie