Cronica de business: Fondul suveran de investiții al Norvegiei a avansat cu $84 miliarde in T1

De acum vă puteți abona pentru a primi Cronica de Business și pe e-mail. Știrile zilei:

1. Fondul suveran de investiții al Norvegiei, cu o valoare de circa un trilion de dolari, a avansat cu $84 miliarde în primul trimestru, sau echivalentul a $16.000 pentru fiecare cetățean al țării.  (Bloomberg)

2. OMV Petrom și-a majorat profitul net cu 35% în primul trimestru al anului, până la 1,15 miliarde de lei. Vânzările totale ale grupului au avansat cu 11%, până la 5,4 miliarde de lei. (Profit.ro)

3. Compania Beyond Meat, care produce substituenți pentru carne, a înregistrat o creștere de 163% a acțiunilor ieri, în prima zi de tranzacționare pe piața americană Nasdaq. Produsele Beyond sunt disponibile atât în supermarketuri, cât și în restaurante precum TGI Fridays, și țintesc un public din ce în ce mai îngrijorat de impactul omului asupra mediului înconjurător. Acest segment al populației urmează, de multe ori, o dietă care evită carnea și caută alternative precum cele oferite de Beyond. Printre susținătorii Beyond Meat se numără Leonardo Dicaprio și Bill Gates. (CNBC)

4. Companiile din Ungaria sunt uneori forțate să apeleze la segmente defavorizate ale societății pentru a găsi muncitori, în contextul în care legislația țării este extrem de strictă cu privire la angajarea de străini. Un exemplu este o firmă care a angajat 18 muncitori hipoacuzici. (New York Times)

5. Berkshire Hathaway a investit pentru prima oară în Amazon, după o perioadă lungă marcată de lipsa de încredere din partea lui Warren Buffett în companiile de tehnologie. Într-un interviu recent, faimosul om de afaceri a spus că este fan Amazon de ceva timp și că “a fost un idiot” pentru că nu a investit în gigantul condus de Jeff Bezos până acum. (Financial Times)

Bonus:

6. Compania italiană Aquafil transformă plastic reciclat în nailon de înaltă calitate, destinat țesăturilor din industria modei de lux. Adidas, Levi Strauss și Speedo sunt trei dintre brandurile care utilizează deja această ață. (Bloomberg)

7. UniCredit România se retrage de pe Facebook de la 1 iunie. Mișcarea vine, conform instituției financiare, pe fondul felului în care rețeaua de socializare a gestionat problemele legate de intimitatea utilizatorilor. Întregul grup bancar va proceda la fel. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Analiștii Citigroup estimează o probabilitate de 50% pentru o recesiune globală – Cronica de Business
Agricultural Bank of China s-a înregistrat fiscal în România – Cronica de Business