Companiile aeriene anunță noi zboruri din București spre Florența și Oslo – Cronica de Turism
1. Compania aeriană AeroItalia va opera zboruri pe ruta București – Florența începând din 19 decembrie, cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână în zilele de luni, miercuri și vineri. Prețurile biletelor încep de la 25 de euro pe sens. În prezent, după suspendarea zborurilor Blue Air, nicio altă companie aeriană nu zboară pe această rută. (Boarding Pass)
2. Operatorul low-cost Ryanair a lansat Cyber Week, o campanie în cadrul căreia oferă reduceri pe numeroase rute pe tot parcursul acestei săptămâni. În fiecare zi există alte reduceri pentru călătoriile efectuate până în 15 februarie, cu excepția perioadei 16 decembrie – 8 ianuarie. (Ryanair)
3. Pentru pasionații de schi, Schengen Visa Info prezintă o selecție a celor mai bune stațiuni de schi din Italia pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă. Pe lista recomandărilor se numără Madonna di Campiglio, Courmayeur, Breuil Cervinia sau Ovindoli. (Schengen Visa Info)
4. Travelator propune un weekend prelungit la Lisabona cu un cost de 171 de euro de persoană pentru transport și cazare. Prețul include călătorie dus-întors cu Wizz Air pentru 98 de euro și 3 nopți de cazare în cameră dublă la Hotel Avenida Park pentru 146 de euro cu mic dejun inclus. (Travelator)
5. Compania low-cost Norwegian va inaugura ruta București – Oslo începând din 23 iunie 2023 cu două zboruri pe săptămână în zilele de luni și vineri. Prețul unei călătorii începe de la 55 de euro pe sens. În prezent, spre Oslo mai zboară doar Wizz Air, însă compania maghiară folosește aeroportul Sandefjord Torp, situat la circa 120 de kilometri de capitală. (Boarding Pass)
6. Compania maghiară Aeroexpress Regional va relua în luna decembrie zborurile pe ruta Cluj-Napoca – Budapesta, pe care le-a operat anterior între septembrie și noiembrie. De asemenea, maghiarii intenționează să ofere zboruri și de pe noul aeroport din Brașov, care va fi inaugurat în iunie 2023. (BizBrasov)
7. Platforma bulgară de închirieri de rulote Karavani intenționează să se extindă în 2023 în România și să încheie un parteneriat cu cea mai populară platforma pentru rulote din țara noastră. În prezent, start-up-ul bulgar colaborează cu peste 70 de proprietari de rulote și autocaravane din Bulgaria și oferă servicii de rezervări online pentru bungalow-uri și corturi. (Profit)
8. Terminalul de pasageri al Aeroportului Oradea își va mări suprafața de patru ori, de la circa 3.000 de metri pătrați la peste 12.000 de metri pătrați, ceea ce va permite procesarea a 400 de pasageri pe flux. Lucrările vor costa 200 de milioane de lei și trebuie finalizate până la sfârșitul anului 2023, întrucât cea mai mare parte a banilor provin dintr-un program de fonduri europene. (Airlines Travel)
9. Autoritatea pentru Reformă Feroviară avertizează CFR Călători că este obligatoriu să furnizeze internet în trenurile InterCity care vor fi reintroduse în circulație în luna decembrie după o absență de 8 ani. În prezent, CFR Călători nu are niciun vagon de tren echipat cu modemuri pentru internet. De altfel, trenurile InterCity sunt de fapt trenuri InterRegio care parcurg distanțele într-un interval de timp foarte asemănător, astfel că pentru călători nu există niciun beneficiu real. (Club Feroviar)
10. Intrarea României în spațiul Schengen va genera pentru turism o cifră de afaceri cu 32% mai mare în primul an, echivalentul a peste 10 miliarde de lei, potrivit estimărilor realizate de România Business Leaders, o asociație care oferă o platformă de acțiune pentru pește 1.000 de antreprenori din România. (Economedia)