Comerțul electronic din Statele Unite a crescut cu 49% în luna aprilie – Cronica de Tehnologie

1. Facebook a eliminat 9,6 milioane de postări de hate speech în Q1, mult peste cele 5,7 milioane din perioada anterioară. AI-ul companiei depistează acum proactiv 88,8% din acest conținut, de la 80,2% în trimestrul anterior. (Profit.ro)

2. Comerțul electronic din Statele Unite a crescut cu 49% în luna aprilie, comparativ cu situația dinaintea măsurilor de izolare socială. Un rol important în această evoluție l-au avut comenzile de mâncare, al căror volum zilnic a crescut cu 110%. Vânzările de electronice au crescut cu 58%, iar cele de cărți s-au dublat. (TechCrunch)

3. Facebook a fost de acord să plătească $52 milioane pentru compensarea foștilor moderatori ai companiei care s-au îmbolnăvit de stres post-traumatic. Fiecare din cei 11.250 de moderatori va primi cel puțin $1.000 dacă este diagnosticat cu PTSD. (The Verge)

4. Uber vrea să cumpere Grubhub, oferind acțiuni la schimb, însă cele două părți nu se înțeleg cu privire la preț. Grubhub are o valoare de piață de $5.8 miliarde. (CNBC)

5. Intel investește $132 milioane în 11 startup-uri de inteligență artificială, automatizare și dezvoltare de cipuri. Compania americană vrea să investească undeva între $300 și $500 milioane anul acesta în startup-uri din aceste categorii. (VentureBeat)

6. Piața de smartphone-uri din China dă semne de revenire, după ce a crescut în luna aprilie cu 17% YOY. Au fost livrate 40.8 milioane de unități, față de 34.8 milioane de unități în aprilie 2019. (Reuters)

7. Aplicația de monitorizare a infectărilor cu COVID-19 din India a trecut de 100 milioane de utilizatori unici în 41 de zile de când a fost lansată. Aceasta este obligatorie pentru majoritatea angajaților, inclusiv din mediul privat. (TechCrunch)

8. Telegram a renunțat la platforma de blockchain TON, pe care urma să o lanseze. Aceasta a fost anterior amânată, din cauză că autoritățile americane au considerat ilegal ICO-ul din 2018 în valoare de $1.7 miliarde. (Decrypt)

9. Huawei relansează flagship-ul P30 Pro, ultimul scos pe piață înainte să intre în vigoare restricțiile impuse de Statele Unite. La fel ca originalul, acesta oferă întregul pachet de aplicații Google. (The Verge)

10. În Islanda, 38% din oameni folosesc aplicația de monitorizarea a contactelor, cel mai mare procent din lume, însă cei care se ocupă de supraveghere spun că este “mai mult sau mai puțin inutilă”, dovedindu-se de folos doar într-un număr mic de cazuri. (MIT Technology Review)

Ți-ar mai putea plăcea
DeepMind a prezentat un robot capabil să învețe și să-și îmbunătățească performanțele singur – Cronica de Tehnologie
Google și Janelia Research Campus au realizat cea mai detaliată hartă 3D a conexiunilor unui creier – Cronica de Tehnologie