China vrea să-și crească puterea de calcul cu mai mult de o treime în mai puțin de trei ani – Cronica de Tehnologie

1. MGM Resorts a refuzat să plătească recompensa cerută de hackeri, după atacul din septembrie. Compania estimează că va pierde peste $100 de milioane din cauza atacului care i-a aruncat în haos proprietățile. (WSJ)

2. Războiul dintre Israel și Hamas aduce dezinformarea pe X/Twitter la un nivel fără precedent, iar informațiile false despre eveniment se propagă la o viteză mai mare decât oricând. Jurnaliștii se plâng că știrile credibile sunt acum simple poze (după ce Elon Musk a decis să scoată titlurile), iar publicațiile se chinuie să-și găsească audiența, dacă nu plătesc. (Wired)

3. Vietnamul a încercat să instaleze un spyware pe telefoanele membrilor Congresului, a unor experți politici americani și a jurnaliștilor CNN. În vreme ce cele două țări negociază un tratat de colaborare în vederea reducerii influenței Chinei în regiune, politicienii și ceilalți americani erau vizați de mesaje pe X/Twitter, menite să-i aducă pe un site de pe care erau infectați cu Predator. (Washington Post)

4. China vrea să-și crească puterea de calcul cu mai mult de o treime în mai puțin de trei ani, pentru a reduce presiunea sancțiunilor americane și a sprijini companiile locale. Până în 2025, China vrea să ajungă la 300 de exaflopi, de la 220 în prezent. (Bloomberg)

5. Marile companii de tehnologie nu reușesc, deocamdată, să facă profit din produsele de AI. Microsoft, de exemplu, pierde $20 pe lună, în medie, pentru fiecare utilizator de GitHub Copilot, serviciu care costă $10 pe lună și are peste 1,5 milioane de utilizatori. (WSJ)

6. Primele taxiuri aeriene electrice de la Joby Aviation vor fi disponibile din 2025, promite șeful companiei, JoeBen Bevirt. Compania, care a investit peste $400 de milioane în ultimii doi ani, a livrat primul astfel de aparat luna trecută către Air Force. (TechXplore)

7. Coinbase, OKX și Binance au stabilit parteneriate cu companii britanice, care ar trebui să le ajute să se adapteze la noile reguli locale. Cele trei speră că, astfel, vor putea să funcționeze în continuare în Marea Britanie, după adoptarea reglementărilor care privesc promovarea activelor crypto. (The Block)

8. Samsung și SK Hynix au primit acordul Statelor Unite pentru a folosi în fabricile lor din China, pe termen nelimitat, cipuri create în SUA. Cele două companii coreene se bucură, astfel, de o excepție importantă de la embargoul tehnologic impus Chinei de Statele Unite. (Reuters)

9. Un judecător federal a respins verdictul juriului în procesul în care Google fusese găsit vinovat de încălcarea brevetelor Sonos și ar fi trebuit să plătească $32.5 milioane. Judecătorul a considerat că brevetele Sonos nu erau valide, după ce compania a încercat să unifice un brevet din 2019 cu unul din 2006, pentru a veni în tribunal cu o dată anterioară vânzării de Google a propriilor difuzoare inteligente. (Reuters)

10. Tehnicile de watermarking pentru identificarea imaginilor create artificial pot fi depășite cu ușurință, arată o cercetarea realizată de experți. Marile companii de tehnologie, care furnizează instrumente prin care pot fi generate deepfake-uri, au promis că vor combate tentativele de dezinformare cu ajutorul watermark-urilor. (TechXplore)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronică de Tehnologie – Aplicațiile din Android vor putea fi plătite cu cash
Volocopter a testat cu succes taxiul zburător VoloConnect – Cronica de Tehnologie