China derulează o amplă campanie de propagandă online folosind multe conturi false pe rețelele sociale – Cronica de Tehnologie

1. Google nu va mai oferi suport pentru routerele OnHub, lansate în 2015, decât până în decembrie 2022. Routerele vor continua să funcționeze, însă, nu vor mai primi actualizări software. Google încearcă să motiveze actualii posesori să treacă la noile routere Nest Wifi cu o reducere de 40%. (Android Police)

2. National Crime Agency din UK a oferit o listă cu peste 585 de milioane de parole compromise serviciului Have I Been Pwned, unde utilizatorii pot afla dacă propriile parole mai sunt sigure sau nu. Parolele au fost descoperite în urma unei investigații începute de FBI. (The Record)

3. China derulează o amplă campanie de propagandă online, care implică un mare număr de conturi false pe rețelele sociale, pentru a căror operare Beijingul apelează la firme private. Regimul comunist încearcă să formeze un curent favorabil de opinie și să “spele” acuzații precum încălcarea drepturilor omului, dar, în același timp, își identifică și localizează criticii. (NY Times)

4. Chiar și după interdicțiile impuse în primăvară, 20% din forța de minare a criptomonedelor rămâne în China, unde operează underground. Înaintea interdicției, China găzduia până la 75% din rețeaua globală de minare. (CNBC)

5. Proviziile stablecoin-urilor au crescut anul acesta cu 388%, ajungând la peste $140 de miliarde. La începutul anului, acestea numărau $29 de miliarde, crescând apoi pe seama DeFi-urilor și a derivatelor. (The Block)

6. Chrome OS a crescut cu 92% în ultimul an, de cinci ori mai repede decât piața de PC-uri. Google spune că 250 de milioane de dispozitive cu ecrane mari rulează aplicații și jocuri de Android. (Google)

7. Oracle cumpără compania de înregistrări medicale digitale Cerner, cu $28.3 miliarde. Tranzacția cu plată exclusiv cash reprezintă cea mai mare achiziție făcută vreodată de Oracle, care a plătit $95 pe acțiune. (Profit.ro)

8. SUA au pus sub acuzare cinci ruși care sunt acuzați cu au furat și folosit informații confidențiale despre companiile listate la bursă. Cei cinci, printre care se numără și un agent de informații rus, au obținut datele de acces la rețea ale angajaților unor companii care lucrează cu SEC. (The Record)

9. GM a început să livreze Hummer EV, care va fi vândut într-un număr limitat de exemplare. Primul client a plătit $110,295 pentru a se putea lăuda cu prima mașină ieșită pe poarta Factory Zero, din Hamtramck, Michigan. (Engadget)

10. Rainbow Six Extraction (20 ianuarie), Elden Ring (25 februarie) și Gran Turismo 7 (4 martie) se numără printre cele mai așteptate jocuri din 2022. Tot anul viitor, la date care urmează a fi anunțate, vor fi lansate God of War: Ragnarok, Lord of the Rings: Gollum, Mario + Rabbids: Sparks of Hope, Hogwarts Legacy și The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2. (Cnet)

Ți-ar mai putea plăcea
Italia va taxa veniturile digitale cu 3% de la 1 ianuarie – Cronica de Tehnologie
OpenAI a lansat ChatGPT Enterprise, o versiune a propriului chatbot dedicată companiilor – Cronica de Tehnologie