Cele mai bune oferte de Black Friday din SUA – Cronica de Tehnologie

1. Uber are o problemă cu șoferii neautorizați, inclusiv persoane cu condamnări penale care folosesc identități false. Situații de acest gen au fost descoperite în Londra și mai multe orașe din Statele Unite. Doar în Londra, unde Uber și-a pierdut, din nou, licența, șoferii Uber neautorizați au prestat peste 14.000 de curse. (Cnet)

2. Jony Ive nu mai apare în pagina de pe site-ul Apple în care sunt prezentați executivii companiei, semn că activitatea acestuia a încetat oficial. Ive va colabora în continuare cu Apple prin noua sa companie, LoveFrom. (The Verge)

3. O listă actualizată în timp real cu cele mai bune oferte de Black Friday din Statele Unite. (The Inventory)

4. Parlamentul European este prima instituție comunitară sancționată pentru modul în care procesează datele personale, din cauza colaborării cu NationBuilder, o companie americană, în cadrul unei campanii de încurajare a votării la alegerile din primăvară. (TechCrunch)

5. 342.000 ETH, în valoare de $49 milioane, au fost furate din portofelele virtuale ale serviciului sud-coreean de schimb Upbit. Ca urmare, au fost suspendate toate retragerile și depunerile. Upbit spune că va acoperi pierderile. (CoinDesk)

6. Datele intermediare privind vânzările online de Thanksgiving arată o creștere de 14% față de anul trecut. $470 milioane au fost cheltuiți până la 10 dimineața, ora Pacificului. (TechCrunch)

7. Facebook și Instagram au avut probleme de funcționare ieri în toată lumea, existând regiuni în care serviciile funcționau intermitent și zone în care nu mergeau deloc. (The Verge)

8. Vinted, un serviciu de haine second-hand din Lituania, primește o finanțare de €128 milioane pe care o va folosi pentru a se extinde în Europa. Vinted este evaluat în prezent la peste $1 miliard. (TechCrunch)

9. LG își schimbă CEO-ul după ce profitul companiei din ultimul trimestru a scăzut cu peste 30%. Locul lui Jo Seong-jin va fi preluat începând de duminică de Brian Kwon. (IndiaTimes)

10. Serviciile ilegale de IPTV din Europa câștigă aproape 1 miliard de euro pe an. 13,7 milioane de europeni plătesc abonamente la aceste servicii, adică 3,1% din populația Uniunii Europene. România este țara europeană cu cei mai puțini cotizanți la serviciile pirat de IPTV. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – 30 de ani de internet modern
Amazon recunoaște că a oferit poliției acces la filmările realizate de camerele Ring fără mandat – Cronica de Tehnologie