British Airways a lansat o campanie cu prețuri de la 400 de euro pentru zboruri București – SUA – Cronica de Turism

1. Compania aeriană British Airways a lansat o campanie globală de reduceri, iar zborurile de la București spre unele orașe din Statele Unite au prețuri care încep de la circa 400 de euro dus-întors, cu escală prin Londra. De exemplu, un zbor dus-întors de la București la Boston costă 402 euro, în timp ce un zbor de la București la New York costă 432 de euro. Prețurile sunt valabile pentru diverse date de călătorie din perioada ianuarie – aprilie 2023. (Travelator)

2. O parte dintre angajații Border Force, agenția guvernamentală care se ocupă de controalele la frontieră în Marea Britanie, sunt în grevă la câteva aeroporturi începând din 23 decembrie până în 31 decembrie. Grevele au loc pe aeroporturile din Birmingham, Cardiff, Glasgow, Gatwick, Heathrow (Londra) și Manchester și se estimează că afectează 9.000 de zboruri care vor avea un total de 1,8 milioane de pasageri exact în perioada sărbătorilor de iarnă. (Business Traveller)

3. Compania aeriană Animawings, controlată de operatorul aerian Aegean Airlines, a programat zboruri charter de la noul aeroport din Brașov spre Antalya. Zborurile vor avea loc în fiecare zi de vineri în perioada 16 iunie – 23 septembrie 2023. Agențiile de turism au început deja să includă în oferte vacanțe în Antalya cu plecare din Brașov. Aeroportul din Brașov va deveni operațional în 15 iunie 2023, dar până în prezent nicio companie aeriană de linie nu a confirmat că va opera zboruri regulate. (Boarding Pass)

4. Stațiunea franceză Les Gets a devenit prima stațiune de schi din Europa care interzice fumatul pe pârtii. Măsura a fost luată din cauza mucurilor de țigară aruncate pe pârtii de către turiști, după ce decizia de a distribui scrumiere portabile nu a avut efect. Anul trecut, echipele de curățenie au găsit peste 3.000 de mucuri de țigară pe pârtii într-o singură zi. (Profit)

5. Airbnb consideră că planul Uniunii Europene de a solicita platformei înregistrarea tuturor cazărilor realizate de clienți este benefică, însă solicită autorităților realizarea unei baze de date comune. Propunerea actuală a Uniunii presupune ca fiecare stat membru să-și dezvolte propria platforma pentru înregistrarea clienților, ceea ce ar însemna ca Airbnb să introducă datele pe 27 de platforme în loc de una comună întregii comunități. (Schengen Visa Info)

6. Aeroporturile din România au avut aproape 1,63 de milioane de pasageri în luna noiembrie, în scădere cu peste 6% comparativ cu luna similară din 2019, ultimul an pre-pandemic. Peste un milion de pasageri au fost raportați în Aeroportul Henri Coandă din București, urmat de aeroporturile din Cluj-Napoca cu aproape 200.000 de pasageri și Iași cu aproape 100.000 de pasageri. (Airport AAR)

7. O familie de români care a plecat în vacanță în Mexic nu a primit acordul autorităților să intre pe teritoriul țării după aterizarea pe aeroportul din Cancun, în ciuda faptului că a prezentat toate documentele de călătorie necesare. Unul dintre turiști susține că a fost informat ulterior de autoritățile din Spania că Mexic nu mai primește deloc turiști români din cauza temerilor că aceștia sosesc în țară cu scopul de a emigra ilegal în Statele Unite. O situație similară s-a întâmplat și anul trecut. (Digi24)

8. China va elimina în 8 ianuarie carantina obligatorie la intrarea în țară, după 3 ani de restricții cauzate de pandemia de Covid-19. Singura cerință pentru intrarea pe teritoriul chinez va fi prezentarea rezultatului negativ al unui test PCR. Eliminarea carantinei este valabilă în mod cert pentru străinii care muncesc sau studiază în China, însă nu este clar dacă de această măsură vor beneficia și turiștii străini. Oficialii chinezi au menționat doar că va exista un program pilot pentru turiștii care sosesc pe vasele de croazieră. Relaxarea restricțiilor vine însă în contextul în care China se confruntă cu peste un milion de infecții pe zi, potrivit unor estimări neoficiale. (News.ro)

9. Lufthansa este compania aeriană care a anulat în ultimul moment cele mai multe zboruri în Europa în sezonul estival, în perioada 17 iunie – 30 septembrie, ca procent de zboruri anulate din numărul total de zboruri planificate ale companiei. Astfel, 3,69% dintre zborurile Lufthansa au fost anulate, iar pe următoarele locuri sunt compania scandinavă SAS cu 3,4%, KLM cu 2,64%, Eurowings cu 2,47% și TAP Air Portugal cu 2%. Compania low-cost Wizz Air, care operează cele mai multe zboruri pe aeroporturile din România, a anulat în total 1,61% din numărul total de zboruri planificate. (Mabrian)

10. Un marketplace internațional de asigurări de călătorie a realizat un top al celor mai solicitate destinații pentru anul 2023, pe baza numărului de asigurări de călătorie încheiate până acum. Pe primele locuri se află Mexic, Italia, Franța și Spania, iar Antarctica este pentru prima oară în top 10, în ciuda faptului că este și cea mai scumpă destinație: costul mediu pentru o călătorie în Antarctica ajunge la aproape 18.000 de dolari. (Schengen Visa Info)

Ți-ar mai putea plăcea
Mai puține benzi de bagaje pentru călători la Aeroportul Henri Coandă până în februarie – Cronica de Turism
Air Seychelles a anunțat că va opera zboruri charter între București și Insulele Seychelles în perioada 30 aprilie – 17 mai – Cronica de Turism