Apple va scana fotografiile utilizatorilor de iPhone, iPad, Mac și Apple Watch în vederea depistării abuzurilor asupra copiilor – Cronica de Tehnologie
1. Apple a anunțat că, începând de lunile următoare, va scana fotografiile utilizatorilor de iPhone, iPad, Mac și Apple Watch în vederea depistării abuzurilor asupra copiilor. Dacă anterior această scanare se făcea doar în cazul conținutului din iCloud, acum vor fi scanate și imaginile stocate local, înainte să fie salvate în iCloud. (Profit.ro)
2. Justificarea Facebook pentru tăierea accesului cercetătorilor de la New York University Ad Observatory este inexactă, spune FCC. Facebook a revocat accesul cercetătorilor care urmăreau efectele reclamelor în cadrul rețelei sociale, spunând că ia măsura pentru a respecta un ordin al FCC. (Washington Post)
3. Ethereum a activat o schimbare radicală, care va face mai dificilă minarea și, eventual, ar putea să o facă irelevantă. Update-ul numit ‘London’ va schimba și felul în care sunt calculate taxele tranzacțiilor, în scopul reducerii volatilității. (CNBC)
4. În iunie, Xiaomi a fost producătorul care a livrat cele mai multe smartphone-uri, pentru prima oară. Pe lângă câștigurile realizate în urma scăderilor Huawei, Xiaomi a beneficiat și de scăderea producției la fabrica Samsung din Vietnam, din cauza unui nou val COVID-19. Între producătorii din top 3, Xiaomi, Samsung și Apple, sunt acum mai puțin de 3 procente cotă de piață. (Counterpoint Research)
5. Președintele SUA va stabili drept obiectiv ca, până în 2030, jumătate din mașinile vândute să fie electrice, hibride sau pe hidrogen. În ordinul pe care urmează să-l semneze, se vor propune o serie de măsuri care au deja suportul marilor producători auto, printre care General Motors și Ford. (The Verge)
6. Microsoft testează o nouă optimizare pentru browser-ul Edge, cu scopul de a crește securitatea acestuia. În ‘Super Duper Secure Mode’ este dezactivată componenta JIT (Just-In-Time) a motorului de JavaScript, V8. Conform statisticilor, JIT, care contribuie la creșterea vitezei de încărcare a paginilor web, este responsabilă de 45% din toate vulnerabilitățile motorului de JavaScript. (The Record)
7. Radicalizarea oamenilor prin intermediul algoritmului folosit de platformele sociale nu are loc pe scară largă sau nu poate fi dovedită prin date concrete. Asta arată un studiu realizat între 2016 și 2019, care a analizat 300.000 de utilizatori YouTube și a ajuns la concluzia că cei mai mulți își păstrează credințele indiferent de ceea ce le arată algoritmul. (ArsTechnica)
8. Milioane de oameni care depind de aparatele de respirat Philips sunt puși într-o situație imposibilă de o rechemare a mai multor dispozitive, comandată de compania olandeză. Rechemarea în service a fost decisă după ce s-a constatat că spuma lipită pentru estomparea zgomotului se poate rupe și poate fi inhalată de pacient. Philips le recomandă pacienților să ceară opinia medicului pentru a decide dacă mai este sigură sau nu folosirea a aparatului. (The Verge)
9. WeChat acceptă, din nou, noi utilizatori, după ce a suspendat înregistrările pe 27 iulie. Tencent spune doar că a trebuit să implementeze un update de securitate, însă se crede că suspendarea a avut legătură cu noul val de reglementări cu care sunt amenințate companiile chineze de tehnologie de către autoritățile de la Beijing. (Bloomberg)
10. La mai bine de doi ani de când s-a lansat, IMDb TV, serviciul de video streaming gratuit, dar cu reclame, al Amazon, are o aplicație proprie. Până acum, acesta era disponibil în aplicația IMDb. Disponibil deocamdată doar în SUA, IMDb TV plănuiește extinderea globală, care se pare că va începe cu Mexic și Marea Britanie. (Profit.ro)