Apple urmează să lanseze un nou iPhone SE la începutul anului viitor – Cronica de Tehnologie
1. Microsoft anunță noi funcții pentru suita Copilot AI. Printre altele, se remarcă Copilot Vision, o facilitate care vede și analizează conținutul site-urilor vizitate în browserul Edge, și Think Deeper, care promite o raționalizare superioară în vederea rezolvării unor probleme mai complexe. (TechCrunch)
2. Aplicația Paint din Windows va dobândi două funcții de inteligență artificială generativă pentru prelucrarea rapidă a imaginilor. Generative Fill poate adăuga elemente pe baza comenzilor scrise, iar Generative Erase elimină obiecte nedorite prin simpla indicare a acestora. (Profit.ro)
3. Apple urmează să lanseze un nou iPhone SE la începutul anului viitor, care va beneficia de Face ID în loc de Touch ID și va fi suficient de puternic pentru a rula Apple Intelligence. Compania ar putea lansa un nou iPad mini chiar anul acesta și noi modele de iPad Air anul viitor. (Profit.ro)
4. Motorul de căutare Bing va afișa rezumate realizate cu ajutorul inteligenței artificiale generative, într-un mod similar celui oferit de Google. Numită AI Overviews, această facilitate se bazează pe mai multe modele lingvistice și este, deocamdată, disponibilă doar în Statele Unite. (TechCrunch)
5. Chrome OS va permite utilizatorilor să apeleze rapid modelul lingvistic Gemini din aplicația activă prin intermediul tastei Caps Lock. Alături de funcția Focus (similară celei de la iPhone), aceasta face parte dintr-un set mai amplu de noutăți pregătite de Google pentru sistemul său de operare. (TechCrunch)
6. Microsoft nu va mai produce căștile HoloLens 2, care vor primi pe viitor doar update-uri de securitate. Compania spune, însă, că va dezvolta în continuare versiunea IVAS, care va fi folosită de armata Statelor Unite. (UploadVR)
7. Durk Kingma, unul dintre co-fondatorii OpenAI, va lucra pentru Anthropic. Kingma nu spune exact ce va face la Anthropic, ci doar că va lucra de la distanță, din Olanda. (TechCrunch)
8. Google a început construirea unui centru de date în valoare de $2 miliarde în Malaezia. Conform companiei, acesta va genera 26.500 de locuri de muncă și va contribui cu peste $3 miliarde la economia țării până în 2030. (Reuters)
9. Un cercetător în securitate cibernetică avertizează cu privire la vulnerabilitățile platformelor folosite de sute de instanțe, agenții guvernamentale și departamente de poliție din Statele Unite. Acesta a descoperit zeci de găuri de securitate, majoritatea critice, în 19 astfel de sisteme. (ArsTechnica)
10. Grupul de hackeri Evil Corp a derulat atacuri și operațiuni de spionaj asupra țărilor NATO la comanda Kremlinului, spune Marea Britanie. Acesta a fost acuzat, printre altele, că a folosit ransomware pentru a stoarce milioane de dolari de la sute de bănci și instituții financiare din peste 40 de țări. (Bloomberg)