Apple se confruntă cu întârzieri de câteva luni în producția noilor iPhone-uri 5G – Cronica de Tehnologie
1. MIT își retrage baza de date folosită pentru antrenarea algoritmilor de inteligență artificială, după ce s-a constatat că AI-urile antrenate astfel foloseau termeni rasiști și misogini pentru a eticheta imaginile. Baza de date a fost lansată în 2008, după ce universitatea americană a procesat aproximativ 80 de milioane de imagini din Google. (The Register)
2. Apple se confruntă cu întârzieri de câteva luni în producția noilor iPhone-uri 5G, care ar putea duce la amânarea lansării acestora anul viitor. Pentru a evita această situație, Apple face presiuni pe producătorii de componente și reduce, în același timp, volumul de producție de la 100 de milioane de unități la 80 de milioane de unități. (Nikkei)
3. În ciuda campaniilor care încurajează boicotarea Facebook, până acum, doar trei companii din top 25 al celor care au cheltuit cei mai mulți bani pe Facebook anul trecut și-au retras reclamele de pe rețeaua socială: Microsoft, Starbucks și Pfizer. Ceea ce sugerează că Mark Zuckerberg are dreptate când spune că boicotul este mai mult o problemă de reputație, decât una financiară pentru Facebook. (CNN)
4. Hackerii chinezi au accesat rețeaua Nortel începând cu sfârșitul anilor ‘90 și au furat informații despre tehnologiile și produsele operatorului canadian, iar tehnologiile în cauză au fost folosite pentru dezvoltare unor companii chineze, precum Huawei – susțin serviciile de securitate din Canada. Șefii Nortel au fost informați la vremea respectivă, însă nu au făcut nimic în acest sens. Nortel a ieșit din afaceri în 2013, din cauza promovării unei culturi bazate pe aroganță și ignoranță, susțin analiștii, care a dus în cele din urmă la pierderea încrederii clienților. (Bloomberg)
5. Twitch și-a doborât recordul de watch time, ajungând în Q2 la peste 5 miliarde de ore, în creștere cu 62,7% față de Q1. Serviciul deținut de Amazon a crescut mai mult decât principalii competitori, YouTube Gaming și Facebook Gaming, crescându-și cota de piață la 67,6%. (Profit.ro)
6. Autoritatea pentru concurență din Marea Britanie vrea să schimbe reglementările actuale și să înființeze un departament numit Digital Markets Unit, care să creeze un mediu mai favorabil liberei concurențe și să monitorizeze mai îndeaproape giganții din zona digitală, precum Google și Facebook. Noua entitate ar avea autoritatea de a aplica amenzi și de a separa companiile (de exemplu Instagram de Facebook sau YouTube de Google) pentru a încuraja competiția. (Engadget)
7. Google șantajează publisherii europeni, amenințându-i că își vor pierde accesul la instrumentele pentru reclamă ale companiei dacă nu vor trimite în continuare datele colectate de la cititori. IAB ar fi vrut că publisherii să ceară utilizatorilor două permisiuni separate, una pentru afișarea de reclame personalizate și alta pentru crearea unui profil cu datele personale ale fiecăruia. Google insistă pentru o singură notificare prin care să se dea acordul pentru ambele opțiuni, asigurându-se astfel că în schimbul reclamelor personalizate primește datele personale ale cititorilor. (Reuters)
8. WhatsApp a lansat opțiunea adăugării contactelor noi prin scanarea codurilor QR. Fiecare utilizator are un cod propriu la Settings și poate adăuga un contact nou prin scanarea codului afișat de celălalt. Tot acum, WhatsApp lansează stickerele animate și adaugă un buton pentru apeluri video în grupurile cu cel mult 8 participanți. (Profit.ro)
9. Zoom nu a publicat primul Transparency Report al companiei, așa cum promisese, până la finalul lunii iunie. Acesta este acum promis pentru “cândva anul acesta” și va face public, printre altele, numărul cererilor de acces primite de la guvernele diverselor țări. (TechCrunch)
10. Facebook a decis să renunțe la Hobbi, o aplicație inspirată de Pinterest, care facilita documentarea hobby-urilor și a proiectelor personale. Doar 5 luni a avut Facebook răbdare cu aplicația-experiment lansată pe iOS în februarie. (TechCrunch)