Apple a postat primele versiuni beta publice ale sistemelor de operare pe care le va lansa în toamnă – Cronica de Tehnologie
1. Piața smartphone-urilor a crescut cu aproximativ 6% YoY în al doilea trimestru al anului. Un important imbold pentru această evoluție l-a adus evenimentul de shopping 618 din China, unde mulți producători au venit cu reduceri importante. (Bloomberg)
2. În ultimul an, Apple a înregistrat venituri de aproape $8 miliarde în India, în creștere cu 33% de la $6 miliarde. Mai bine de jumătate din venituri au fost aduse de cele mai scumpe versiuni de iPhone. (Bloomberg)
3. Sequoia Capital vrea să cumpere acțiuni Stripe în valoare de până la $861 de milioane de la investitori. La $27.51 pe acțiune, compania ar fi evaluată la $70 de miliarde. (Axios)
4. Apple a postat primele versiuni beta publice ale sistemelor de operare pe care le va lansa în toamnă. Din acestea lipsește Apple Intelligence (care va fi lansat ulterior), dar pot fi testate funcții precum suportul RCS și noile opțiuni de personalizare a ecranului principal și a meniului Control Center din iOS 18. (News.ro)
5. În India, aproximativ 350 de milioane de oameni încă folosesc telefoane simple, jumătate dintre acestea costând mai puțin de $18. Această piață chiar a crescut anul trecut cu 10%, de la 31% în 2022. (TechCrunch)
6. Comunicări interne ale executivilor Disney au ajuns în posesia unui grup hacktivist, care nu este de acord cu folosirea inteligenței artificiale în domeniile artistice. Mesajele, făcute publice, arată modul în care compania tratează chestiunea folosirii AI-ului și contractele artiștilor. (WSJ)
7. HP a prezentat laptopul de 14 inch OmniBook Ultra (de la $1,450), care devine cel mai puternic Copilot+ PC de pe piață. Acesta se bazează pe o soluție AMD Ryzen AI 300 și promite o performanță de până la 55 TOPS. (Windows Central)
8. Kaspersky își închide divizia din Statele Unite și disponibilizează tot personalul din această țară. Asta deoarece, din 20 iulie, intră în vigoare interdicția care nu mai permite companiei ruse să vândă aici soluții de securitate. (Zero Day)
9. YouTube Music testează o funcție de AI, prin care abonații premium pot folosii limbajul natural pentru a descrie ce muzică vor să asculte. Tot acum, serviciul deținut de Google lansează o funcție de căutare, pe care utilizatorii o pot folosi pentru a găsi melodii fredonându-le. (9to5Google)
10. Mai multe mari case de discuri au dat în judecată Verizon, pe care-l acuză că servește utilizatorii găsiți vinovați de piratarea muzicii. Universal, Sony și Warner cer daune totale de peste $2.6 miliarde. (ArsTechnica)