Apple a anunțat două noi tablete iPad Pro – Cronica de Tehnologie

1. Apple a anunțat două noi tablete iPad Pro, de 11 respectiv 12,9 inch, cu chipset M1 (8 nuclee CPU, 8 nuclee GPU) dezvoltat intern, care, conform producătorului, este cu 50% mai puternic decât cel din modelele Pro de anul trecut. Versiunea de 12,9 inch are ecran miniLED, cu o rată a contrastului de 1.000.000:1 și 1.000 niți luminozitate globală maximă. Modelul de 11 inch va costa de la $799, iar cel de 12,9 inch de la $1.099. (Profit.ro)

2. Piața smartphone-urilor a crescut cu 24% YoY în Q1, după ce au fost livrate 340 de milioane de unități. Cel mai mult au crescut producătorii chinezi, Xiaomi, Oppo și Vivo, după o revenire spectaculoasă a pieței în China, unde creșterea a fost de 35%. (Strategy Analytics)

3. Microsoft va găzdui și programe Win32 în magazinul de aplicații pentru Windows 10. Noutatea vine ca urmare a unei reforme majore a Microsoft Store, care va include un redesign și alte schimbări de politică – dezvoltatorii vor putea folosi propriul CDN pentru aplicații și update-uri, precum și servicii terțe de plată. (Windows Central)

4. Surface Laptop 4 de 15 inch este unul dintre cele mai reușite laptopuri Microsoft de până acum, punctând foarte bine la performanță, autonomie și portabilitate. La plusuri intră și noul ecran mai înalt, cu un raport al imaginii de 3:2. I se reproșează, în schimb, numărul mic de porturi. (The Verge)

Promo: Campaniile de promovare pe digital au nevoie tot mai mult de media și performance media iar conceptele par destul de abstracte? Hai tu sau echipa ta de marketing la Mavericks Digital Academy pentru a înțelege mai bine performance media în contextul global de digital marketing. Înscrie-te la curs aici.

5. Noua administrație de la Casa Albă anunță un program de 100 de zile pentru îmbunătățirea securității sistemelor folosite în infrastructura electrică. După zona electrică, aceleași măsuri sunt anunțate și pentru alte sectoare esențiale. (The Record)

6. Apple a anunțat un nou iMac de 24 inch cu M1, disponibil în șapte culori. Noul iMac este mai compact, având o grosime de 11,5 mm. Acesta are în dotare o cameră frontală 1080p, șase difuzoare, microfon și un sistem de răcire îmbunătățit. (MacRumors)

7. Dispozitivele de localizare Apple AirTag vor costa $29 (4 la $99 de dolari) și vor fi disponibile din 30 aprilie. Acestea folosesc Bluetooth LE și Ultra Wideband pentru găsirea obiectelor la care sunt atașate (chei, portofele, rucsacuri etc.) și emit sunete și feedback haptic pentru localizarea precisă. Localizarea se va face prin intermediul aplicației Find My, care va emite o primă notificare în momentul în care utilizatorul se depărtează de obiectul urmărit. (Profit.ro)

8. Din mai, Apple Podcasts va oferi un serviciu de subscripții, pentru care creatorii de conținut pot stabili singuri prețul. Acesta va fi disponibil în 170 de regiuni și va costa creatorii de conținut $20 pe an. Cu aceeași ocazie, aplicația va primi un nou design și va grupa podcasturile similare în așa-zise canale. (9to5mac)

9. iOS 14.5 va fi lansat săptămâna viitoare. Alături de numeroase alte noutăți, acesta vine cu un deja controversat sistem de protecție a intimității, în care aplicațiile nu pot urmări utilizatorul decât după obținerea acordului expres al acestuia. Dezvoltatorii de aplicații trebuie să accepte noile reguli până pe 26 aprilie. (9to5mac)

10. Amazon și-a lansat primul coafor, într-un spațiu de 140 de metri pătrați din estul Londrei, unde clienții pot folosi realitatea augmentată pentru a încerca diverse nuanțe ale vopselelor de păr. În același coafor există și un magazin, care folosește tehnologia „point-and-learn” – clientul arată cu mâna spre produsul pe care vrea să-l cumpere, iar apoi plătește prin scanarea unui cod QR afișat pe un ecran. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
FBI: Grupul de hackeri Hive a obținut în jur de $100 de milioane de la cele peste 1.300 de organizații pe care le-a atacat cu ransomware – Cronica de Tehnologie
Planurile Amazon privind livrările cu drone sunt încă departe de o implementare pe scară largă – Cronica de Tehnologie