Analiștii anticipează că euro va ajunge în curând la paritate cu dolarul american – Cronica de Business

1. Cererea mare de dolari, pe măsură ce riscurile de recesiune globală cresc, a afectat moneda euro într-o măsură mai mare față de majoritatea monedelor importante, deoarece creșterea prețurilor gazelor în Europa agravează temerile privind creșterea economică. Analiștii anticipează că moneda unică, care a atins marți cel mai redus nivel din 2002, va ajunge în curând la paritate cu dolarul american. (Profit.ro)

2. Teama unui recesiuni care va încetini cererea a dus la scăderea prețului pentru petrolul american la sub $100 per baril, pentru prima oară din Mai. Cotațiile au scăzut marți cu peste 8%. (WSJ)

3. UE ar putea avea nevoie de mai mult de trei ani pentru a compensa o pierdere totală a aprovizionării cu gaz natural rusesc, potrivit Fitch Ratings, care avertizează că o întrerupere bruscă a livrărilor din Rusia ar trimite o undă de şoc macroeconomic în toată Europa Centrală şi de Est. (News.ro)

4. Nou centru logistic, de peste 100.000 de metri pătrați, pe care eMAG îl construiește în apropiere de Budapesta, investiție de 35 miliarde de forinți (circa 87 milioane euro), va fi cel mai mare din Europa Centrală și de Est, urmând să deservească atât clienții din Ungaria, cât și piețele din Germania, Croația, Slovenia, Slovacia, Austria și Republica Cehă. (Profit.ro)

Promo: Chef Alex Petricean și restaurantul sau Noua Bucătărie Estivală vă așteaptă, din nou, la Casa de Mare, în Olimp, pe plajă. Cea mai importantă deschidere a sezonului la mare. Rezervări: 0760 855 117 (Whatsapp)

5. Filiala chineză a fondului de investiții Sequoia Capital este pe cale să strângă $9 miliarde pentru patru fonduri noi, peste țintă inițială $8+ miliarde. (TheInformation)

6. Amazon, Google și Microsoft și-au crescut, la 65%, cota de piață din serviciile de cloud, în primul trimestru al acestui an. În urmă cu patru ani, cele trei companii aveau 52% din piață. Synergy Research Group estimează la $53 miliarde volumul la care a ajuns această piață pe primele trei luni din an. (WSJ)

7. Revolut s-a parteneriat cu Stripe pentru a sprijini plățile în Marea Britanie și Europa. Revolut va facilita plățile prin infrastructura existentă a Stripe, potrivit unui comunicat. Firma, cu sediul la Londra, ar putea folosi platforma în mai multe regiuni în viitor, deoarece caută să se extindă pe alte piețe, inclusiv America Latină, India și Filipine. (Bloomberg)

8. Startup-urile din India au primit, de la fondurile de investiții, $6,9 miliarde în trimestrul doi al acestui an, cu 37% mai puțin decât în primul trimestru. (EconomicTimes)

Din Cronica diminetii: România este al doilea mare exportator de grâu din Uniunea Europeană, după Franța, și principalul exportator de porumb al Uniunii, conform datelor publicate marți de Comisia Europeană. În sezonul 2021/2022, Franța a exportat o cantitate de 8,276 milioane de tone de grâu, iar România o cantitate de 6,388 milioane de tone. (Digi24)

9. Tranzacțiile zilnice cu criptomonede de pe patru exchange-uri din India – ZebPay, WazirX, Giottus și CoinDCX -au scăzut cu minim 60%, imediat după ce o taxă deductibilă de 1%, reținută la sursă, a intrat în vigoare la 1 iulie. (Bloomberg)

10. Core Scientific, un cripto miner de top, a vândut cea mai mare parte a deținerilor sale de Bitcoin în iunie. Compania a vândut 7.202 de bitcoini pentru $167 de milioane, ceea ce a dus la o scădere cu 79% a deținerii de Bitcoin din bilanţul său. Compania din Austin, Texas, mai deține acum 1.959 de Bitcoin. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Sondaj Bloomberg: Riscul unei recesiuni în zona Euro a atins cel mai înalt nivel din noiembrie 2020 – Cronica de Business
Didi Chuxing se listează în SUA – Cronica de Business