Amazon dezvoltă vaccinuri împotriva cancerului la sân și a melanomului – Cronica de Tehnologie
1. Amazon dezvoltă vaccinuri împotriva cancerului la sân și a melanomului (o formă de cancer de piele) împreună cu Fred Hutchinson Cancer Center. Deja s-a ajuns la faza de recrutare a pacienților pentru teste clinice, ce au primit aprobare de la Food and Drug Administration. (Business Insider)
2. Foști angajați Apple, care au lucrat la tehnologia autonomă pe care compania încearcă să o dezvolte deja de opt ani, povestesc despre problemele proiectului. Acesta ar avea de suferit, printre altele, de pe urma schimbării frecvente a obiectivelor și a conducătorilor, care au creat instabilitate și incertitudini. (Apple Insider)
3. Apple a lansat primele versiuni beta publice pentru sistemele de operare pe care le va lansa în toamnă, în frunte cu iOS 16. Cei interesați se pot înscrie în Apple Beta Software Program, după care pot descărca și instala iOS 16 beta, pentru a vedea mai devreme cum funcționează noul lockscreen și îmbunătățirile aduse notificărilor și diverselor aplicații. (Profit.ro)
4. Noile funcții de multitasking de pe iPad, lansate sub egida Stage Manager, nu par a fi soluția mult așteptată pentru îmbunătățirea lucrului cu mai multe aplicații pe tabletele Apple. Nu este o abordare care să convină tuturor utilizatorilor, iar mulți vor alege probabil să nu o folosească. Pe de altă parte, succesul noilor funcții de colaborare va depinde de dorința terților dezvoltatori de a le adopta ori nu. (The Verge / Preview)
5. Spionii nord coreeni s-au infiltrat în firmele americane de crypto, dându-se drept angajați de la distanță. Coreea de Nord a reușit să fure criptomonede în valoare de miliarde de dolari de la serviciile de schimb crypto, însă, problemele acestei piețe au făcut ca valoarea monedelor furate de această țară să scadă la sub jumătate în ultimul an. (CNN)
6. În spatele recentelor dezvăluiri despre Uber se află Mark MacGann, cel care a condus lobby-ul companiei pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Acesta spune că Uber a încălcat legi și a vândut o minciună și vorbește despre ușurința cu care compania a ajuns să aibă influență la cele mai înalte niveluri politice din Marea Britanie, Franța și Rusia. (The Guardian)
7. Meta a lansat un instrument open-source ce poate fi folosit de soluțiile AI pentru a accesa informațiile disponibile public online și a crea o bază de informații. Antrenat deja pe baza a 134 de milioane de pagini web publice, Sphere, cum este numit, este deja folosit de Wikipedia pentru a verifica referințele articolelor. (TechCrunch)
8. Air Glass este un experiment interesant al chinezilor de la Oppo, vândut doar în China pentru aproximativ $745. Device-ul, care se atașează la o pereche obișnuită de ochelari, creează un HUD care acoperă o parte a vederii pentru a afișa diverse informații, de la oră și vreme, la indicații pentru deplasare și traduceri aproape în timp real. La fel, pot fi afișate și diverse texte – o idee este afișarea în acest fel a unei rețete în timpul gătitului. (The Verge)
9. Cercetătorii de la University of Washington au creat o pereche de căști wireless care îmbunătățesc sunetul cu ajutorul unui sistem de învățare mecanică ce funcționează în timp real. Folosind o rețea neuronală de categorie ușoară și câte un microfon pe fiecare din cele două căști, se filtrează zgomotul ambiental și se îmbunătățește sunetul vocii. (TechXplore)
10. Orice emoji poate fi acum folosit pentru reacțiile din WhatsApp, anunță însuși Mark Zuckerberg. Pentru a folosi reacțiile, trebuie apăsat prelung mesajul avut în vedere, ceea ce va duce la deschiderea unui pop-up, unde, alături de cele șase reacții de până acum, există un buton care facilitează folosirea oricărui emoji disponibil. (The Verge)