DeepMind a prezentat un robot capabil să învețe și să-și îmbunătățească performanțele singur – Cronica de Tehnologie
1. ChatGPT, Bing Chat și My AI (de la Snapchat) sunt cei mai cunoscuți și mai folosiți chatboți în SUA, conform unui sondaj la care au răspuns peste 2.000 de adulți. Bard, al celor de la Google, este doar al patrulea, fiind folosit de doar 38% dintre respondenți. Millennials și Gen Z sunt categoriile care folosesc cel mai mult AI-ul generativ. (The Verge)
2. 141 de mari branduri au avut reclame pe site-urile care postează și peste 1.000 de articole/zi generate cu ajutorul AI-ului, în lunile mai și iunie, arată un studiu. Au fost identificate 55 de astfel de site-uri, care fac bani din reclame, peste 90% venind prin Google Ads. (NewsGuard)
3. Meta a anunțat primul abonament de conținut pentru căștile Quest, care se numește Quest+ și costă $8 pe lună sau $60 pe an. Abonații vor primi în fiecare lună acces la două titluri noi, în iulie acestea fiind Pistol Whip și Pixel Ripped 1995. (Profit.ro)
4. Qualcomm a anunțat chipset-ul Snapdragon 4 Gen 2, care va fi folosit pe smartphone-urile cu Android de buget. Noua platformă promite autonomie „all day” și încărcarea bateriei până la 50% în 15 minute, o ușoară creștere a performanței și conectivitate 5G. Primele telefoane cu Snapdragon 4 Gen 2 sunt așteptate spre finele anului. (Engadget)
5. DeepMind a prezentat un robot capabil să învețe și să-și îmbunătățească performanțele singur. Cercetătorii spun că robotul poate învăța rapid sarcini noi, cum ar fi potrivirea pieselor de puzzle în spațiile potrivite sau punerea fructelor într-un bol. Apoi, poate să progreseze și să efectueze sarcini mai complexe pe baza setului de date rezultat din sarcinile anterioare, dar și folosind noi date generate autonom. (TechXplore)
6. CEO-ul DeepMind spune că lucrează la un rival pentru ChatGPT. Numit Gemini, acesta va combina caracteristicile limbajelor lingvistice cu cele folosite de AlphaGo, pentru a dobândi aptitudini precum planificarea și rezolvarea problemelor. (Wired)
7. Companiile aeriene americane se vor confrunta cu restricții la aterizare (ceea ce va genera întârzieri) începând cu 1 iulie, dacă nu-și modernizează echipamentele. Avertismentul este dat de Secretarul pentru Transporturi, Pete Buttigieg, care se referă la interferențele ce vor fi cauzate de 5G de luna viitoare, când operatorii de telecomunicații vor activa nivele superioare de putere. (WSJ)
8. Pixel Fold ($1800), primul smartphone pliabil Google, este mai degrabă o dezamăgire. Dispozitivul este greu și nu pare foarte rezistent, iar funcțiile de multitasking sunt limitate. Camerele foto și ecranele sunt părțile cele mai bune, însă, insuficient față de prețul de vânzare. (The Verge, review)
9. $8.7 miliarde datora FTX clienților săi din cauza modului defectuos în care le-a gestionat fondurile, spune actualul CEO, John J. Ray III. Vestea bună este că au fost recuperate în jur de $7 miliarde și se anticipează că vor fi recuperați și mai mulți bani. (CoinDesk)
10. O echipă de specialiști de la Universitatea din Minnesota a găsit o cale de criogenare a organelor cu păstrarea viabilității acestora. Folosind o tehnică numită snap-freezing (injectarea unor substanțe chimice crioprotectoare în țesut, urmată de înghețarea rapidă), aceștia au reușit să țină înghețați rinichi de șoareci vreme de până la 100 de zile. (MedicalXpress)