Capacitatea de procesare a bagajelor de la aeroportul Otopeni a crescut cu 20% – Cronica de Turism

1. Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a finalizat lucrările de modernizare pentru 4 dintre cele 6 benzi de bagaje de pe fluxul de sosiri al Aeroportului Henri Coandă București. În urma lucrărilor, capacitatea de procesare a crescut cu 20%, ceea ce ar trebui să se traducă prin reducerea timpului de așteptare a bagajelor. (Wall-Street)

2. Noua companie aeriană AirConnect își va începe oficial activitatea în 27 martie, după mai multe amânări succesive. Înființată de foști manageri de la Blue Air, compania va opera inclusiv două zboruri interne pe distanțe foarte scurte: București – Sibiu și București – Târgu Mureș. Pentru zborurile interne prețurile încep de la 34 de euro pe segment. (AirConnect)

3. Compania aeriană AeroItalia a reintrodus în ofertă două rute de la Roma spre aeroporturile din București și Bacău, iar primele zboruri vor avea loc în 1 iunie. Zborurile de la Roma la București vor avea loc în fiecare zi de luni, miercuri, vineri și duminică, în timp ce zborurile spre Bacău vor fi efectuate în zilele de marți, joi și sâmbătă. (Boarding Pass)

4. Marea Britanie este afectată în această perioadă de un val de greve care perturbă vacanțele turiștilor. O mare parte dintre agenții de securitate de la aeroportul Heathrow din Londra sunt în grevă, ceea ce conduce la numeroase amânări sau anulări de zboruri, în timp ce 40.000 de angajați din transporturile feroviare vor face grevă în 30 martie și 1 aprilie, când numeroase trenuri de la 14 companii vor fi anulate. (BBC)

5. Vizitarea Panteonului din Roma nu va mai fi gratuită, după ce autoritățile din Italia au decis să introducă o taxă de vizitare de 5 euro, redusă la 2 euro pentru persoanele de până în 25 de ani. Panteonul a fost un templu roman transformat ulterior în biserică catolică și este una dintre atracțiile capitalei Italiei. (Schengen Visa Info)

6. Grecia a anunțat că populara plajă Navagio din insula Zakynthos va rămâne închisă pentru turiști din cauza activității seismice și a alunecărilor de teren. Plaja a fost închisă în septembrie 2022 după o alunecare de teren apărută în urma unui cutremur, iar autoritățile afirmă acum că pericolul este la fel de mare ca și în trecut. Navagio este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia și până la închidere a fost una dintre cele mai populare pe rețeaua de socializare Instagram. (Schengen Visa Info)

7. Tinerii de 18 ani din Uniunea Europeană pot aplica până în 29 martie la noua ediție a programului DiscoveryEU pentru a călători gratuit cu trenul până la 30 de zile în toate țările Uniunii, în intervalul 15 iunie 2023 – 30 septembrie 2024. Sunt eligibili tinerii născuți în perioada 1 iulie 2004 – 30 iunie 2005, iar aceștia trebuie să răspundă la un quiz cu 6 întrebări. (DiscoverEU)

8. Lufthansa a anunțat lansarea unei noi companii aeriene, care se va numi City Airlines și va opera pe rute interne și internaționale, ca parte a strategiei de a recupera pierderile de clienți suferite în favoarea companiilor rivale. Cel mai probabil, City Airlines va opera pe unele rute aeriene pe care în prezent Lufthansa le operează doar prin intermediul companiei sale aeriene low-cost, Eurowings. (Business Traveller)

9. SNCF, compania națională de căi ferate din Franța, intenționează să introducă două rute în Italia cu 9 călătorii pe zi între Milano și Roma și 4 călătorii zilnice între Torino și Veneția începând din anul 2024. Cele două rute vor fi operate prin brandul Ouigo care acoperă deja câteva rute în Spania. Lansat în 2021, brandul Ouigo a fost comparat frecvent cu o companie aeriană low-cost, ca urmare a faptului că prețurile încep de la numai 9 euro pe sens, iar călătoriile sunt operate cu trenuri capabile să atingă viteze de până la 300 km/h. (Business Traveller)

10. Lucrările la podul de la Grădiștea peste râul Argeș sunt în întârziere, motiv pentru ruta directă București – Giurgiu pe calea ferată va fi reluată abia în 2024, deși ar fi trebui reluată în acest an. Ruta directă a devenit impracticabilă în 2005, după prăbușirea podului de cale ferată de la Grădiștea. În prezent, pentru a ajunge la Giurgiu, trenurile ocolesc pe la Videle, motiv pentru care timpii de parcurs pentru ruta internațională București – Ruse sunt foarte mari. (Club Feroviar)

Ți-ar mai putea plăcea
UE recomandă eliminarea tuturor restricțiilor de călătorie pentru persoanele cu certificat european digital – Cronica de Turism
Programul Litoralul pentru toți oferă sejururi la mare cu prețuri cu până la 55% mai mici – Cronica de Turism