WhatsApp nu va renunța la criptarea end-to-end pentru a se conforma unei legi care urmează să fie votată în Marea Britanie – Cronica de Tehnologie

1. WhatsApp nu va renunța la criptarea end-to-end pentru a se conforma unei legi care urmează să fie votată în Marea Britanie, anunță șeful de produs, Will Cathcart. Criptarea end-to-end ar deveni ilegală, dacă proiectul de lege inițiat de Boris Johnson va fi adoptat, ceea ce ar putea determina WhatsApp să iasă din Marea Britanie, pentru a evita amenzi de până la 10% din veniturile anuale sau urmărirea penală a executivilor. (Bloomberg)

2. Twitter este „o oală sub presiune” spune, sub condiția anonimatului, unul din angajații care încă lucrează în „mediul hardcore” cerut de Elon Musk. Conform aceluiași angajat, în prezent, în cadrul companiei nu există reguli clare, respect sau vreun pic de transparență. (iNews)

3. Prețurile memoriilor continuă să scadă, pe fondul cererii reduse de smartphone-uri. După scăderea de 20% – 25% din ultimul trimestru al anului trecut, acestea au scăzut și în primul trimestru al acestui an cu încă 10%. Samsung Electronics, unul din marii jucători, și-a văzut deja vânzările de memorii NAND scăzând cu aproape 30%. (Nikkei)

4. Boeing va colabora cu startup-ul Shield AI în scopul dezvoltării unui sistem de AI care să piloteze avioane. Produsul flagship al startup-ului din San Diego înființat în 2015 este un software numit Hivemind, care ar trebui să piloteze avioane singur, fără GPS sau alte forme de comunicații. (Bloomberg)

5. Ajutat de noul chatbot, motorul de căutare Bing a trecut de 100 de milioane de utilizatori pe zi, anunță Microsoft. În jur de o treime dintre aceștia sunt utilizatori noi, care nu au mai folosit Bing până acum. (Profit.ro)

6. Aplicația Apple Music Classical este disponibilă pentru precomandă în App Store. Serviciul specializat în muzică clasică va fi disponibil din 28 martie (gratuit pentru abonații Apple Music) și va oferi acces la peste 5 milioane de melodii la calitate înaltă, cu playlist-uri create de o echipă de editori și alte funcții care diferențiază serviciul. (Profit.ro)

7. Discord testează un chatbot propriu, bazat pe tehnologia OpenAI. Numit Clyde, acesta va putea răspunde la întrebări și va purta conversații, dar va oferi și funcții de rezumare a conversațiilor lungi și moderare a serverelor. (The Verge)

8. Și Grammarly va avea un instrument de generative AI, capabil să compună și să rescrie texte (inclusiv să se încadreze într-o lungime anume sau să ofere un anumit nivel de claritate la citire) și să răspunde la e-mail-uri. Acesta va intra în beta luna viitoare. (9to5Google)

9. ChatGPT este acum disponibil în cadrul serviciului Azure OpenAI. Pentru $0.002 la 1,000 de jetoane, dezvoltatorii și companiile vor putea integra ChatGPT în propriile aplicații cloud, care, la rândul lor, vor putea fi folosite în cadrul unor chatboți personalizați, care să compună texte, să răspundă la mesaje și să facă rezumate. (The Verge)

10. Unii dintre utilizatorii Pinterest creează cataloage de imagini cu copii și tematică sexuală, iar algoritmul platformei contribuie la descoperirea acestora. Algoritmul folosit de Pinterest servește în cantități mari și fără vreo restricție imagini și filmări cu fete de vârste mici celor care caută acest tip de conținut. (NBC News)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft va lansa suita Office 2021 pe 5 octombrie, aceeași zi în care va fi lansat și Windows 11 – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Tesla Model Y a fost fotografiat in nordul Californiei