ChatGPT poate „ucide” Google în doi ani, susține cel care a creat Gmail – Cronica de Tehnologie

1. ChatGPT poate „ucide” Google în doi ani, susține cel care a creat Gmail, Paul Buchheit. Acesta crede că AI-ul va duce la dispariția paginilor cu rezultate din Google, acolo de unde gigantul american își trage o mare parte a veniturilor. Chiar dacă Google va dezvolta rapid un instrument similar cu ChatGPT, nu-l va putea implementa fără să-și distrugă cea mai valoroasă parte a business-ului susține Buchheit. (Profit.ro)

2. OpenAI a lansat un instrument care poate deosebi textele generate de chatboți de cele scrise de oameni. Acesta are, însă, o rată de succes de doar 26%, funcționând mai bine pe textele în engleză de cel puțin 1.000 de caractere. Nu este posibilă detectarea plagiatului și nici nu se poate diferenția codul scris de AI de cel scris de om. (News.ro)

3. Fondatorii Instagram își lansează primul produs după despărțirea de Facebook. Acesta se numește Artifact și este o aplicație de știri descrisă ca un TikTok pentru text, care generează un newsfeed pe baza unei liste de publicații selectate, newsfeed care evoluează în funcție de acțiunile utilizatorului. (Platformer)

4. Sony și-a corectat estimarea privind livrările PlayStation VR2 pentru primul trimestru. Din cauza numărului dezamăgitor de precomenzi, compania crede acum că va vinde 1 milion de unități în primul trimestru, deși anterior vorbea de 2 milioane de unități. PlayStation VR2 va fi lansat pe 22 februarie. (Bloomberg)

5. A doua generație de HomePod ($300) primește aprecieri pozitive pentru calitatea sunetului, utilitatea senzorilor și promptitudinea răspunsurilor date de Sire. Rămâne problema prețului mare și a faptului că pentru cea mai bună experiență sunt necesare două boxe. (The Verge)

6. Oamenii de știință au reușit să controleze optic fluidul cuantic al luminii, în cadrul unui experiment pe care l-au numit „găleata rotativă”. Rezultatele experimentului, cred cercetătorii, pot ajuta la înțelegerea rolului pe care-l are optica asupra luminii neliniare structurate. (Phys)

7. Grupurile de hackeri oferă salarii anuale de la peste $100,000 la $1.2 milioane, pentru a atrage hackeri pricepuți. Aceasta este concluzia unui studiu derulat în perioada ianuarie 2020 – iunie 2022, care a analizat în jur de 200.000 de anunțuri de angajare postate pe dark web. (Cyberscoop)

8. AMD estimează că piața PC-urilor va începe să crească din al doilea trimestru al acestui an. Compania crede că vor fi livrate 260 de milioane de PC-uri anul acesta, ceea ce ar însemna o contractare cu 10 procente a pieței. (The Verge)

9. O echipă internațională de cercetători a pus bazele unui proces prin care poate fi extras hidrogen direct din apa de mare netratată. Pentru asta a fost folosit un catalizator bazat pe un metal de tranziție acoperit cu un strat de oxid de crom și doar s-a filtrat apa pentru a elimina microorganismele și substanțele solide. (TechXplore)

10. Paramount Global va unifica anul acesta Showtime cu versiunea premium a Paramount+, iar noul serviciu de streaming se va numi Paramount+ with SHOWTIME. Consolidarea va aduce sub aceeași umbrelă cele mai populare filme și seriale ale companiei. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
Galaxy S23 Plus este considerat cel mai bun smartphone cu Android lansat până acum anul acesta – Cronica de Tehnologie
TeamViewer ar fi fost spart de hackerii chinezi în 2016 – Cronica de Tehnologie