NSA recomandă renunțarea la limbajele de programare cu funcții precare sau chiar inexistente de protecție a memoriei, precum C și C++ – Cronica de Tehnologie

1. NSA recomandă renunțarea la limbajele de programare cu funcții precare sau chiar inexistente de protecție a memoriei, precum C și C++. Agenția sugerează, în schimb, folosirea unor limbaje de programare mai sigure, cum sunt C#, Go, Java, Ruby, Rust și Swift. (NSA, pdf)

2. Unul dintre avocații Twitter spune că, prin modul în care se fac schimbări tehnice sub conducerea lui Elon Musk, compania se expune unor amenzi de miliarde de dolari. Între FTC și Twitter există un acord care prevede că autoritatea americană trebuie să verifice securitatea funcțiilor noi înainte ca acestea să fie lansate, acord care pare a fi ignorat de noul proprietar. (The Verge)

3. Apple a redus timpul activării AirDrop în China la 10 minute pentru fișierele primite de la persoane care nu sunt în agenda de contacte. Asta după ce facilitatea a fost folosită pentru a trimite fișiere critice la adresa guvernului și a președintelui, profitând de faptul că AirDrop a scăpat până acum cenzurii. Aceeași limită fi impusă la nivel global de anul viitor. (Bloomberg)

4. Funcția de comunicare prin satelit Emergency SOS pentru iPhone 14 va fi lansată luna aceasta în SUA și Canada și va permite trimiterea de mesaje text și a locației prin Find My în zonele lipsite de conectivitate terestră. Apple va investi $450 de milioane în infrastructura necesară, o mare parte din acești bani ajungând la Globalstar, ai cărei sateliți și (peste 300 de) angajați sunt implicați. (News.ro)

5. AMD a anunțat a patra generație de procesoare Epyc Genoa. Bazate pe arhitectura Zen 4, acestea ar fi de două ori mai performante decât seria Milan de anul trecut, pretinde producătorul. Noile procesoare vor avea până la 96 de nuclee, memorie DDR5 și suport PCIe 5.0. (The Register)

6. Google extinde programul experimental prin care plățile pe telefoanele cu Android pot fi realizate și cu alte sisteme decât cel al companiei. În această fază, la programul care este disponibil în SUA, Africa de Sud și Brazilia participă Spotify și Bumble. (TechCrunch)

7. GitHub testează o funcție de comenzi vocale, care le permite programatorilor să scrie cod prin dictare. Aceasta ar urma să fie folosită într-un mod similar asistenților digitali, fiind activată la comanda „Hey, GitHub!”. Facilitatea va face parte din abonamentul Copilot, care costa $10 pe lună. (The Verge)

8. Experții din mai multe țări avertizează că aplicația summit-ului pe climă COP27 din Egipt este o adevărată armă cibernetică. Aceasta ar fi folosită pentru spionaj prin accesarea mesajelor, e-mail-urilor și a conversațiilor telefonice. Aplicația pentru Android are deja câteva mii de instalări. (Politico)

9. Cercetătorii americani din cadrul Departamentului de Energie au schițat un nou set de standarde pentru gestionarea modelelor de Inteligență Artificială, folosind ca bază concluziile unui studiu recent. Acesta este abreviat FAIR, de la principiile de bază stabilite – „findable, accessible, interoperable, reusable”. (TechXplore)

10. Cel mai mare eveniment de shopping din China, Singles’ Day, este așteptat să aducă o creștere mai mică a vânzărilor, din cauza incertitudinilor economice și a efectelor avute de COVID-19 în această țară. Un sondaj arată că 34% dintre consumatori vor cheltui anul acesta de Singles’ Day mai puțin decât anul trecut. (TechXplore)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft va prezenta azi Windows 11 – Cronica de Tehnologie
Autoritatea pentru protecția datelor din Italia a decis că un site care folosește Google Analytics nu respectă regulile europene în materie – Cronica de Tehnologie