CCO-ul Binance susține că hackerii au folosit deepfake-uri pentru a-i falsifica identitatea – Cronica de Tehnologie

1. Twitter a dezinformat FTC și propriul consiliu de administrație când a spus că are un plan solid de securitate, susține fostul șef pe partea de securitate Peiter Zatko. Acesta spune că Twitter este o companie haotică, afectată de lupte interne și incapabilă de a-și proteja utilizatorii și că jumătate din servere folosesc software vechi și vulnerabil la atacuri. (Washington Post)

2. India a forțat Twitter să angajeze un agent guvernamental, care ar fi dobândit astfel acces la informații confidențiale. În același timp, compania americană luptă în instanță împotriva noii legislații din această țară, care obligă platformele sociale să șteargă conținutul la cererea guvernului. (Reuters)

3. CCO-ul Binance susține că hackerii au folosit deepfake-uri pentru a-i falsifica identitatea și a încerca să păcălească șefii unor companii crypto că vor fi listate pe Binance. Hackerii ar fi creat o „hologramă AI” foarte bine făcută, care participa la conferințe pe Zoom ca și cum ar fi Patrick Hillmann. (Bitcoin)

4. iPhone 14 va intra în producție în India la aproximativ două luni după lansare. În anii trecuți, producția din această țară debuta la jumătate de an din momentul lansării. Apple încearcă, astfel, să reducă dependența de China. (Bloomberg)

5. Apple a confirmat că iPadOS 16 va fi lansat mai târziu decât iOS 16. În fapt, iPadOS va debuta direct cu versiunea 16.1. Compania nu spune care este motivul, însă, se bănuiește că amânarea are legătură cu probleme pe care le are noul sistem de lucru cu mai multe aplicații, Stage Manager. (Profit.ro)

6. Aplicația Outlook pentru Android și iOS va afișa mai multe reclame. Cu excepția cazului în care folosesc Focused Inbox, utilizatorii care nu plătesc un abonament Microsoft 365 nu mai au acum cum să scape de reclamele care arată aproape la fel ca niște e-mail-uri ajunse în Inbox. (The Verge)

7. Yelp va diferenția în mod vizibil centrele de criză pentru gravide de clinicile care oferă servicii pentru avort, printr-o etichetă specială. Spre deosebire de clinicile pentru avort, centrele de criză încearcă să convingă mamele să renunțe la avort și să meargă mai departe cu sarcina. (Axios)

8. Un algoritm de învățare mecanică, dezvoltat de oamenii de știință, poate identifica și schița în doar câteva secunde o tumoră de cancer pulmonar fără celule mici în cadrul unei tomografii computerizate. Într-o demonstrație, algoritmul a performat la fel de bine precum cadrele medicale, funcționând, însă, cu 65% mai rapid. (MedicalXpress)

9. Acer a lansat un laptop cu Chrome OS ușor de reparat și de reciclat. 30% din carcasa și 50% din tastele și difuzoarele lui Chromebook Vero 514 sunt făcute din plastic reciclat. Totodată, touchpad-ul este realizat în întregime din plastic recuperat din apele oceanelor. (Engadget)

10. Brandurile importante de fashion au câștigat aproximativ $260 de milioane din vânzarea NFT-urilor. Cu $185 de milioane câștigate astfel, cel mai bine stă la acest capitol Nike. Acesta este urmat de Dolce & Gabbana cu $25.7 milioane, Tiffany cu $12.6 milioane, Gucci cu $11.6 milioane și Adidas cu $10.9 milioane. (NFT Gators)

Ți-ar mai putea plăcea
Samsung va lansa următoarea serie de flagship-uri Galaxy S în luna ianuarie – Cronica de Tehnologie
Traficul din Facebook al site-urilor de știri a scăzut față de anul trecut la jumătate – Cronica de Tehnologie