Plajele din Eforie Sud vor fi lărgite până la finalul anului – Cronica de Turism

1. Proiectul de lărgire a plajelor de pe litoralul românesc va continua cu stațiunea Eforie Sud, iar lucrările sunt programate să înceapă în septembrie și să fie finalizate până la sfârșitul anului. În unele zone, plajele actuale din Eforie Sud au o lățime de numai 10-15 metri, însă după extindere acestea vor ajunge la o lățime maximă de 100 de metri. (Profit)

2. Autoritățile din Grecia au anunțat că au interzis accesul pe anumite plaje din insula Thassos, una dintre destinațiile preferate de vacanță ale turiștilor români, ca urmare a riscului de incendiu. Astfel, au fost închise circulației drumurile Makryammos – Golden Beach și Laimos – Teatrul Antic, motiv pentru care nu se poate ajunge la plajele Marble Beach și Porto Vathy. (Spot Media)

3. Compania low-cost Blue Air a anunțat că unele zboruri cu plecare din România care au ca destinație aeroporturile Heathrow și Luton din Londra au fost mutate pe aeroportul Southend, situat la circa 65 de kilometri est de centrul captalei. Motivul este că Blue Air înregistrează o cerere în creștere pentru zborurile spre Londra, însă aeroporturile Heathrow și Luton nu au capacitatea de a accepta zboruri suplimentare din cauza lipsei de personal și a grevelor din această perioadă. (Boarding Pass)

4. Operatorul de transport local din Brașov a pus în circulație un autobuz supraetajat pentru turiști care circulă din centrul vechi al orașului până în zona Belvedere de pe drumul spre Poiana Brașov. Autobuzul circulă după-amiaza la intervale de 60 de minute și oprește în stațiile Livada Poștei (cap de linie), Piața Unirii, Teatrul Dramatic, Primărie, Astra (Mielul Alb), Biserica Evanghelică Bartolomeu și Belvedere (cap de linie). (Monitorul Expres)

5. Compania aeriană HiSky va renunța la ruta Satu Mare – Paris (aeroportul din Beauvais) începând de la sfârșitul lunii octombrie. Ruta era operată din primăvara anului trecut, iar locuitorii din Satu Mare vor avea ca alternativă să zboare spre Paris din Baia Mare. (Boarding Pass)

6. Autoritățile din 23 de orașe europene solicită Uniunii Europene să limiteze prin lege închirierile pe termen scurt pentru turiști, întrucât această practică limitează opțiunile pe care le au locuitorii orașelor pentru închirierea de locuințe pe termen lung. Pe listă figurează orașe precum Barcelona, Paris, Viena, Amsterdam, Porto, Lyon, Florența, Bologna sau Bruxelles. În comunicat se oferă și câteva exemple, printre care cel din cartierul Alfama din Lisabona, unde peste 55% dintre apartamente sunt listate pe platforme precum Booking și Airbnb pentru închiriere pe termen scurt. (Schengen Visa Info)

7. Orașul Marsilia a decis să limiteze numărul turiștilor care pot vizita Parcul Național Calanques, una dintre principalele atracții turistice ale zonei. Astfel, turiștii sunt obligați să facă rezervare, iar numărul total de rezervări zilnice este limitat la 500, în condițiile în care până în prezent parcul național avea peste 3.000 de turiști pe zi. Măsura a fost luată din cauza numărului prea mare de turiști, care afectează flora și fauna din parcul național. (Schengen Visa Info)

8. Uniunea Europeană ar putea reevalua legislația cu privire la compensațiile primite de pasageri pentru cursele aeriene care sunt anulate sau au întârzieri majore. În prezent, pasagerii au dreptul la compensații cuprinse între 250 de euro și 600 de euro în cazul în care un zbor are o întârziere de peste 3 ore. Asociațiile de pasageri solicită creșterea acestor sume, în contextul în care anularea unui zbor poate obliga pasagerii să plătească o noapte în plus de cazare la hotel. Pe de altă parte, companiile aeriene solicită scăderea compensațiilor și argumentează că nu este “corect” ca un pasager care a plătit 50 de euro pe un bilet să primească o compensație de minim 250 de euro în cazul unei întârzieri. (Politico)

9. Travelator propune un city-break la Viena pentru 105 euro de persoană în perioada 3-6 octombrie. Pachetul include zbor dus-întors cu Ryanair pentru 22 de euro și 3 nopți de cazare în cameră dublă la Arthotel Ana Gala pentru 165 de euro. (Travelator)

10. Hong Kong a simplificat ușor condițiile de călătorie pentru turiștii străini. Astfel, perioada de carantină obligatorie la hotel după sosirea în Hong Kong a fost scurtată de la 7 zile la 3 zile. Totuși, după cele 3 zile de carantină, turiștii sunt obligați să se testeze zilnic timp de 4 zile. (Business Traveller)

Ți-ar mai putea plăcea
Cipru, Slovacia, Croația și Cehia relaxează condițiile de călătorie pentru români – Cronica de Turism
Grevă pe toate aeroporturile din Franța în 25 aprilie – Cronica de Turism