15% dintre recomandările care apar în feed-ul Facebook sunt făcute de AI-ul Meta – Cronica de Tehnologie

1. FTC a blocat printr-un proces achiziționarea studioului de jocuri pentru realitate virtuală Within de Meta, care ar fi dobândit, printre altele, controlul asupra popularului joc Supernatural. Agenția spune că achiziția ar ajuta Meta să fie un pas mai aproape de a deține întregul metavers. Este primul proces antitrust demarat de noua conducere, care și-a propus să lupte mai agresiv împotriva marilor companii de tehnologie, ce folosesc achizițiile pentru a-și scoate din joc micii rivali și a domina piața. (Washington Post)

2. Costul mediu al breșelor de securitate care duc la furtul datelor costă companiile, în medie, $4.35 milioane, arată un studiu IBM care a vizat 550 de companii globale. Acesta este mai mare cu 13% decât acum doi ani. 83% dintre companii suferă mai mult decât un singur incident. (Siliconangle)

3. 15% dintre recomandările care apar în feed-ul Facebook sunt făcute de AI-ul Meta, iar procentul este puțin mai mare în cazul Instagram. Acest gen de conținut, care vine de la conturi pe care utilizatorii nu le urmăresc, va crește ca proporție la peste 30% până la sfârșitul anului viitor. (TechCrunch)

4. Spotify va reduce cu 25% ritmul angajărilor, deși, ajuns la 188 de milioane de abonați plătitori, serviciul a avut rezultate peste așteptări în ultimul trimestru. CEO-ul Daniel Ek spune că măsura are rolul de a pregăti compania pentru cazul în care situația economică se va înrăutăți. (The Hollywood Reporter)

5. Sony a prezentat noi detalii despre PlayStation VR2, care va oferi utilizatorilor posibilitatea de a se filma în timp ce se joacă. Viitoarea cască de VR va avea și un mod see-through, care va permite utilizatorilor să vadă în jurul lor, cu ajutorul camerelor de pe cască, fără a o da pe aceasta jos de pe cap. (The Verge)

6. TikTok spune că va oferi acces cercetătorilor la datele publice anonimizate ale platformei și ale sistemului de moderare, pentru ca aceștia să analizeze conținutul și să facă teste. Reacția companiei vine la doar o zi după ce foști angajați au spus că TikTok a afișat americanilor mesaje pozitive legate de China. (The Verge)

7. Google amână, din nou, blocarea cookie-urilor terțe. Mutarea era programată pentru acest an, după care a fost amânată pentru 2023. Acum, Google spune că va începe să implementeze schimbările în a doua parte a lui 2024. (Profit.ro)

8. Google permite forțelor de ordine să acceseze înregistrările făcute de dispozitivele din seria Nest (camere video, sonerii inteligente) fără acceptul utilizatorului și fără mandat. Compania are o politică similară în acest sens cu Amazon, care facilitează poliției accesul la înregistrările făcute de dispozitivele Ring. Google spune că aplică această politică în situații de urgență. (Cnet)

9. Google Photos primește noi facilități pentru editarea filmărilor, precum folosirea mai multor clipuri într-un singur timeline sau mai multe reglaje pentru îmbunătățirea imaginii. Noile funcții, însă, vor fi disponibile doar pe Chromebook-uri, iar Google nu spune când sau dacă acestea vor ajunge și pe alte platforme. (TechCrunch)

10. Un rootkit rezident în componenta UEFI (care face legătura între sistemul de operare și firmware-ul hardware-ului) este folosit cel puțin din 2016 de hackeri, fără a fi fost detectat până acum. Pentru că este salvat în memoria unui cip de pe placa de bază, acesta rămâne activ chiar și după reinstalarea sistemului de operare sau înlocuirea soluției de stocare. (ArsTechnica)

Ți-ar mai putea plăcea
Statele Unite au deschis o investigație oficială a mașinilor Tesla cu sistem Full Self-Driving – Cronica de Tehnologie
Apple acuză Google de manipulare în privința problemelor de securitate descoperite în iOS – Cronică de Tehnologie