Google spune că a eliminat anul trecut peste 1 milion de aplicații pentru încălcarea politicilor Play Store – Cronica de Tehnologie
1. Apple a lansat programul Self Service Repair, care este disponibil doar în Statele Unite deocamdată. Cu ajutorul componentelor, instrucțiunilor și instrumentelor vândute de companie utilizatorii pot încerca să repare singuri iPhone 12, iPhone 13 și noul iPhone SE. Apple spune că, până la finele anului, în program vor fi incluse și Mac-uri, iar programul va fi disponibil și în Europa. (News.ro)
2. La două zile după ce Twitter a acceptat oferta lui Elon Musk, s-a constat o creștere a numărului de urmăritori ai utilizatorilor conservatori, concomitentă cu o scădere pentru liberali. Un studiu care a analizat 100 dintre cele mai populare conturi a arătat că liberalii au pierdut peste 6.000 de urmăritori, în vreme ce conservatorii au câștigat peste 17.000 de urmăritori. (The Verge)
3. Google a anunțat extinderea categoriilor de date personale pe care le poate șterge din paginile de căutări la cererea utilizatorilor. Utilizatorii pot acum să ceară să fie eliminate adrese fizice, numere de telefon, acte de identitate și chiar date de logare, dacă acestea au fost indexate. (The Verge)
4. În perioada 23 februarie – 8 aprilie, Ucraina a fost vizată de peste 237 de atacuri cibernetice, derulate de cel puțin șase grupări de hackeri susținute de Moscova. În jur de 40 dintre atacuri au pus în pericol bunăstarea civililor. (Microsoft)
5. Google spune că a eliminat anul trecut peste 1 milion de aplicații pentru încălcarea politicilor Play Store și a blocat în jur de 190.000 de conturi de dezvoltatori pentru acțiuni rău intenționate. Cu toate astea, anul trecut au fost raportate un mare număr de incidente în care aplicațiile acceptate de Google în Play Store au folosit malware pentru a fura datele sau banii utilizatorilor. (Android Police)
6. Uniunea Europeană și-ar putea deschide un birou în San Francisco, pentru a susține comunicarea cu startup-urile din Silicon Valley. Sub îndrumarea echipei pe care UE o are deja la Washington, noul birou se va ocupa și de punerea în vigoare a directivelor DMA și DSA. (Politico)
7. Din 2016 până în prezent au fost observate peste 935 de blackout-uri ale conexiunilor la internet. Guvernele din cel puțin 60 de țări au oprit accesul la internet pentru a încerca să înăbușe protestele civile. (Rest of the World)
8. Bitcoin a devenit monedă oficială în Republica Centrafricană, după un vot unanim, devenind a doua țară care ia această măsură, după El Salvador. Republica Centrafricană este una dintre cele mai sărace țări din lume, dar bogată în diamante, aur și uraniu. (BBC)
9. WhatsApp urmează să lanseze programe de tip cashback și facilități pentru comercianți, pentru a grăbi adoptarea serviciului de plăți din India. La transferurile de bani cu propriul serviciu, WhatsApp va da utilizatorilor înapoi ₹33, adică $0.40. (Reuters)
10. Numărul de utilizatori zilnici ai Facebook a crescut în primul trimestru cu 1,6% QoQ, la 1.96 miliarde. Creșterea vine după prima scădere trimestrială pe care Facebook a înregistrat-o în Q4 2021 și este peste estimări. (News.ro)