TikTok a fost cea mai descărcată aplicație în primul trimestru al anului – Cronica de Tehnologie

1. TikTok a fost cea mai descărcată aplicație în primul trimestru al anului. Cu peste 175 de milioane de download-uri, acesta a depășit Instagram, Facebook și WhatsApp. De la începutul lui 2018 până în prezent, nicio aplicație nu a avut mai multe descărcări decât TikTok. (Profit.ro)

2. Twitter trebuie să respecte noua legislație DSA, dacă nu vrea să sufere amenzi sau chiar o blocare în Europa, îl avertizează comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, pe viitorul proprietar al platformei sociale, Elon Musk – „Există reguli, Elon. Ești binevenit, dar acestea sunt regulile noastre. Regulile tale nu se aplică aici”. (FT)

3. Peste 10 milioane de utilizatori au făcut streaming prin Xbox Cloud Gaming, anunță șeful Microsoft, Satya Nadella. Xbox Cloud Gaming face parte din abonamentul Xbox Game Pass, care costă $15 pe lună și avea, în ianuarie, 25 de milioane de utilizatori. (The Verge)

4. Au apărut noi imagini cu primul smartwatch Google, Pixel Watch, de data aceasta pus la mână. Autorul postării de pe Reddit spune că brățara are o lățime de 20mm și se prinde destul de greu pe mână, însă, este foarte confortabil de purtat. (The Verge)

5. Facebook nu are un nivel adecvat de înțelegere și control a modului în care sistemele companiei folosesc datele, conform unui raport intern realizat de proprii ingineri. Aceștia atrag atenția că, din cauza naturii deschise a sistemelor folosite, compania nu poate realiza schimbări de politică cu încrederea că acestea vor fi aplicate cu precizie, adică nu are capacitatea de a pune în practică noile reglementări. (Vice)

6. Google a lansat prima versiune beta de Android 13, care poate fi instalată și de utilizatori, însă, doar pe smartphone-urile Pixel. Nu există multe noutăți vizibile utilizatorilor obișnuiți dincolo de suportul Bluetooth LE și noile opțiuni granulare privind accesul aplicațiilor la poze. (Profit.ro)

7. Autoritatea pentru competiție din Australia a dat Uber în judecată și cere aplicarea unei amenzi de $18.69 milioane pentru tarife înșelătoare. Uber a recunoscut că în perioada decembrie 2017 – ianuarie 2021 a amenințat utilizatorii cu taxe pentru anularea curselor, deși acestea se încadrau în perioada de anulare gratuită. De asemenea, Uber a recunoscut că folosește algoritmul pentru a umfla artificial tarifele. (Reuters)

8. Vânzările de jocuri, inclusiv de hardware și accesorii, au scăzut în luna martie cu 15%, când au generat venituri de $4,853 miliarde. Per ansamblu, vânzările de jocuri au scăzut cu 8% în primul trimestru al anului, de la $15,158 miliarde în Q1 2021 la $13,921 miliarde în Q1 2022. (VentureBeat)

9. Huawei aproape că și-a dublat bugetul de R&D în ultima decadă. Anul trecut a alocat aici 22,4% din venituri, adică $22.1 miliarde. Asta înseamnă aproape dublu față de Amazon și Google și de peste trei ori mai mult decât Apple. Meta este singura mare companie americană de tehnologie care se apropie la acest capitol de Huawei, cu un procent de 20.9%. (Bloomberg)

10. Startup-ul de plăți Bolt este dat în judecată de cel mai important client, Authentic Brands Group. Acesta spune că Bolt nu a furnizat tehnologia promisă și a cauzat pierderi în vânzările Forever 21 de peste $150 de milioane. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Noul chatbot dezvoltat de Google a debutat cu un fake news chiar în reclama cu care era promovat – Cronica de Tehnologie
Pe lângă NSO, ar mai fi existat o companie din Israel care a spart iPhone-uri folosind metode 0-click similare – Cronica de Tehnologie