Raport: Mașinile Tesla cu sistemul Autopilot activat sunt de nouă ori mai sigure decât vehiculele conduse manual – Cronica de Tehnologie

1. Apple ar putea amâna lansarea căștii de AR/VR pentru finele acestui an sau chiar pentru anul viitor, din cauza unor probleme cu încălzirea, camerele și software-ul, pe care trebuie să le rezolve. Apple ar fi vrut să o prezinte în iunie, la WWDC, și ia în calcul un preț de vânzare de peste $2.000. (Profit.ro)

2. Microsoft a lansat un set de patch-uri pentru mai multe versiuni de Windows, care adresează, în total, 97 de vulnerabilități, dintre care 6 de tip zero-day. Însă, ca și în alte cazuri recente, patch-urile creează, la rândul lor alte probleme. Acestea au oprit mai multe funcții ale sistemului de operare, printre care conexiunile L2TP VPN, generând mai multe erori critice inclusiv pe Windows Server. Drept urmare, Microsoft a retras deja update-urile pentru Windows Server 2019 și 2022. (Forbes)

3. Mașinile Tesla cu sistemul Autopilot activat sunt de nouă ori mai sigure decât vehiculele conduse manual, se arată în Vehicle Safety Report pentru Q4 2021, publicat de Tesla. Conform datelor oficiale, în SUA are loc un accident la fiecare 484.000 de mile. În cazul mașinilor Tesla cu Autopilot activ, survine un accident la fiecare 4,31 milioane de mile. (Tesmanian)

4. Cablurile submarine de fibră optică construite în ultimii ani de Google, Facebook, Microsoft și Amazon au dus, doar în 2020, la creșterea capacității de transfer a datelor cu 41%. Aceleași cabluri au contribuit la creșterea costurilor pentru toți cei implicați. (Profit.ro)

5. Apple va accepta sisteme terțe de plată, în Olanda, pentru aplicațiile matrimoniale, forțată fiind de o decizie a autorității locale pentru concurență. În același timp, Apple spune că va contesta decizia. (Reuters)

6. Procurorii americani susțin că șefii Google și Facebook, Sundar Pichai și Mark Zuckerberg, au aprobat personal înțelegerea dintre cele două companii, prin care Facebook ar fi fost avantajată de sistemul de publicitate online deținut de Google. În acuzare se mai arată că în negociere ar fi fost implicată Sheryl Sandberg, care a și insistat pe lângă Zuckerberg să o aprobe mai repede. (Politico)

7. Experții în securitate au descoperit un malware care operează fără a fi detectat de vreo soluție de securitate. SysJoker a fost creat atât pentru Windows, cât și pentru Linux, inclusiv macOS. Se crede că malware-ul ar fi început să activeze în ultima jumătate de an. (ArsTechnica)

8. Următorul model de iPad Pro ar putea să se încarce wireless prin sistemul MagSafe, încărcare ce va fi facilitată de o zonă din sticlă cu logo-ul Apple pe spatele tabletei. Apple nu vrea să facă din sticlă întreg spatele tabletei, probabil din considerente de integritate fizică. (Profit.ro)

9. Mai multe instituții din Ucraina sunt vizate de un nou malware, avertizează Microsoft. Malware-ul arată ca un ransomware, însă este lipsit de componenta care pretinde plata recompensei. (Microsoft)

10. Guvernul britanic a contractat agenția de publicitate M&C Saatchi pentru o campanie menită să creeze un curent public de opinie defavorabil criptării serviciilor de comunicare. Concret, în această campanie este atacată decizia Facebook de a cripta discuțiile din Messenger. (Rolling Stone)

Ți-ar mai putea plăcea
SUA interzice exporturile către cel mai important producător de cipuri din China – Cronica de Tehnologie
Sistemul de supraveghere din China a ajuns la peste 500 de milioane de camere, jumătate din total camere la nivel global – Cronica de Tehnologie