Numărul atacurilor DDoS pentru recompensă a crescut anul trecut cu 29% comparativ cu 2019 – Cronica de Tehnologie

1. O echipă de cercetători de la MIT și Harvard a creat particule asemănătoare virusurilor (eVLPs), pe care le-au introdus în anumite regiuni ale ADN-ului șoarecilor, pentru a vindeca diverse afecțiuni. În acest fel, a fost dezactivată o genă asociată cu nivelul ridicat al colesterolului și s-a restabilit parțial vederea unui șoarece care nu vedea din naștere, din cauza unei mutații. (Broad Institute)

2. Un fost manager Microsoft, Ben Slivka, este de părere că gigantul american ar trebui să vândă Windows și Office, pentru a se concentra mai bine pe cloud. Majoritatea analiștilor, însă, îl contrazic, ambele fiind produse profitabile. (CNBC)

3. Apple permite dezvoltatorilor din Coreea de Sud să folosească și alte sisteme de plată. Gigantul american a fost obligat să ofere această facilitate de o lege care interzice companiilor precum Apple și Google să impună folosirea propriilor sisteme de plată. (The Korea Herald)

4. Anul trecut, numărul mediu al atacurilor cibernetice pe care rețelele corporate le-au suportat săptămânal a crescut cu 50% față de 2020. Cea mai mare frecvență s-a înregistrat pe final de an, când s-a aflat de vulnerabilitatea Log4j. (ZDNet)

5. Numărul atacurilor DDoS pentru recompensă a crescut anul trecut în Q4 cu 175% față de Q3 și cu 29% YoY. Atacurile DDoS care țintesc aplicațiile vin, cel mai frecvent, din China și vizează, cu preponderență, sectorul de producție. (Cloudflare)

6. Meta amână revenirea la birouri a angajaților din SUA pentru 28 martie și o condiționează de doza booster. Cei care vor dori să lucreze în continuare remote, vor trebui să solicite amânarea revenirii la birou, care va fi acordată pentru perioade între trei și cinci luni. (CNBC)

7. T-Mobile neagă că ar fi blocat funcția iCloud Private Relay de pe iPhone și spune că este doar un bug din iOS 15.2. Operatorul recunoaște, însă, că există situații în care funcția lansată recent de Apple nu poate fi folosită, precum în cazul abonamentelor care includ funcții de control parental. (9to5Mac)

8. Huawei a obținut anul trecut în SUA 2.770 de brevete și este pe locul 5 într-un clasament după numărul de brevete primite, după IBM, Samsung, Canon și TSMC. Companiile chineze au cele mai multe brevete și la nivel global, acolo unde cel mai mare deținător de brevete rămâne, însă, Samsung. (Bloomberg)

9. Mozilla și The Markup lansează un studiu care-și propune să afle mai multe despre practicile de colectare a datelor folosite de Meta. La studiul numit Facebook Pixel Hunt pot participa utilizatorii Firefox, indiferent dacă folosesc sau nu produsele Meta. (AdWeek)

10. Un judecător federal a decis că procesul intentat Meta de FTC pentru monopol poate continua, întorcând o decizie anterioară, care nu a permis derularea procesului din lipsă de probe. Judecătorul spune că, spre deosebire de încercarea anterioară, acum, FTC își susține argumentele mult mai bine și mai detaliat. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Toate noutățile prezentate de Apple la evenimentul de ieri – Cronica de Tehnologie
Google a făcut publică data de lansare pentru Android 11, din greșeală – Cronica de Tehnologie