WhatsApp lansează o opțiune prin care toate mesajele individuale pot fi șterse automat – Cronica de Tehnologie

1. Mai mulți foști angajați Tesla susțin că producătorul american ar fi slăbit securitatea sistemului Autopilot pentru ca acesta să se potrivească viziunii lui Elon Musk. Foștii angajați spun că Musk a mințit de mai multe ori în legătură cu abilitățile reale ale sistemului automatizat. (NYTimes)

2. Compania elvețiană Mitto, care oferă servicii de comunicare text (inclusiv trimiterea codurilor 2FA) pentru firme din peste 100 de țări, este acuzată că a vândut accesul la rețea pentru supravegherea oamenilor. Mitto neagă acuzațiile, dar spune că a lansat o investigație internă. (Bloomberg)

3. Life360, o aplicație care facilitează părinților urmărirea deplasării celor mici, a vândut datele precise de localizare ale utilizatorilor săi. Datele aplicației cu 33 de milioane de utilizatori au ajuns să fie cumpărate inclusiv de instituții de stat americane, precum Department of Defense și CDC. (Profit.ro)

4. Uniunea Europeană a cumpărat în ultimii ani tehnologie de urmărire a refugiaților de la granițe în valoare de sute de milioane de euro. Printre acestea se numără senzori, camere de supraveghere, drone și sisteme de AI. (The Guardian)

5. WhatsApp lansează o opțiune prin care toate mesajele individuale pot fi șterse automat după 24 de ore, șapte zile sau 90 de zile. Noua facilitate poate fi activată de la Settings > Account > Privacy > Default message timer, unde trebuie ales intervalul de timp dorit. (News.ro)

6. SUA au urmărit plățile pentru atacurile cu ransomware până la cea mai înaltă clădire din Moscow City, districtul financiar al capitalei ruse. Asta sugerează că Rusia tolerează, dacă nu chiar încurajează, atacurile cu ransomware asupra SUA și a altor țări. (NYTimes)

7. Japonia propune noi restricții pentru stablecoins, în vreme ce pregătește lansarea unui Yen digital. Doar băncile și companiile care operează transferuri bancare ar mai putea lansa stablecoins, conform noilor propuneri legislative. (Nikkei)

8. Un document intern explică anumite aspecte pe baza cărora funcționează algoritmul TikTok. Acesta este construit în jurul a patru piloni de bază: “user value”, “long-term user value”, “creator value” și “platform value.” Scopul final al algoritmului este acela de a crește timpul pe care oamenii îl petrec în cadrul rețelei și a-i face pa aceștia să revină cât mai curând. (NYTimes)

9. Noul Galaxy Book Pro ($1.000) este apreciat pentru ecranul AMOLED și conectivitate, însă nu și pentru touchpad-ul considerat prea rigid. Un alt minus rezultă din opțiunile limitate de configurare. (The Verge, Review)

10. Verizon colectează o mare cantitate de date de la clienți, inclusiv localizarea, istoricul de navigare, lista de contacte și aplicațiile folosite. Colectarea se face în mod implicit, iar utilizatorii trebuie să bifeze o opțiune pentru a opri colectarea datelor. Programe similare derulează și alți operatori. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Uber va unifica aplicațiile de transport și livrare de mâncare – Cronica de Tehnologie
IBM anunță că nu va mai dezvolta, nu va mai face cercetări și nici nu va mai vinde produse din sfera recunoașterii faciale – Cronica de Tehnologie