Alphabet înființează o companie care va căuta să descopere medicamente noi cu ajutorul AI-ului – Cronica de Tehnologie

1. Alphabet înființează o companie care va căuta să descopere medicamente noi cu ajutorul AI-ului. Isomorphic Labs va folosi tehnologia DeepMind și va fi condusă de șeful DeepMind, dar va funcționa separat. Noua companie nu va produce medicamente, ci va licenția schemele firmelor farmaceutice. (Profit.ro)

2. SUA oferă o recompensă de $10 milioane pentru informații care pot ajuta la identificarea și prinderea membrilor grupului de hackeri DarkSide. Alte $5 milioane sunt oferite pentru informațiile care ajută la arestarea și acuzarea (în orice țară) a celor care folosesc ransomware-ul creat de DarkSide. Grupul DarkSide, susținut de Rusia, s-a aflat în spatele atacului asupra Colonial Pipeline din luna mai. (Bloomberg)

3. Vârful de gamă al celei mai noi serii de procesoare Intel Core, i9-12900K Alder Lake, se apropie ca performanță de modelele 5950X și 5900X, de la AMD. În unele teste sintetice, cu suportul DDR5, noul flagship Intel obține un punctaj chiar mai mare. (Anandtech, Review)

4. Mai multe programe din Windows 11, printre care Snipping Tool, tastatura touch și panoul de emoji-uri, au încetat să mai funcționeze din cauza unui certificat expirat. Exista deja un patch pentru aceste probleme, însă, trebuie instalat manual de la Windows Update. (Profit.ro)

5. NASA va încerca anul viitor să devieze un asteroid, intrând în el cu o navetă spațială, în cadrul unui test care-și propune să vadă cât de eficientă este metoda în cazul în care un obiect ceresc de mari dimensiuni chiar va fi pe punctul de a se ciocni cu Pământul. Misiunea, care va costa $330 de milioane, va folosi o rachetă SpaceX Falcon 9, care va fi lansată pe 23 noiembrie. (Phys)

6. Cercetătorii chinezi au dezvoltat un sistem inovativ pentru controlarea brațelor robotice, bazat pe AR și o interfață creier-computer. Sistemul are potențialul de a simplifica folosirea membrelor robotice în cazul oamenilor cu dizabilități fizice care se bazează pe acestea. (TechXplore)

7. Forțat de o nouă lege, Google va permite dezvoltatorilor de aplicații să folosească sisteme alternative de plată în Coreea de Sud. Gigantul american nu va renunța, însă, la comisionul perceput, ci doar îl va reduce cu 4%. Asta înseamnă că dezvoltatorii care vor alege alt serviciu vor plăti două comisioane, iar alternativele, pentru a putea concura cu Google, ar trebui să se mulțumească cu un comision mai mic de 4%, în vreme ce Google va opri până la 26%. (Bloomberg)

8. Meta a anunțat o serie de instrumente noi pentru administratorii grupurilor de Facebook. Se remarcă aici posibilitatea creării de subgrupuri cu acces pe bază de abonament, care să ofere, contra cost, conținut exclusiv. Alte noutăți sunt magazinele și strângerile de fonduri atașate grupurilor, precum și opțiunile de personalizare a graficii pentru diferențierea grupurilor. (TechCrunch)

9. Boeing a primit autorizație (la 4 ani de la depunerea cererii) pentru a lansa și opera sateliți cu scopul dezvoltării unui serviciu de internet pentru utilizatorii și companiile americane. Boeing are pretenții mult mai mici decât SpaceX, urmărind să lanseze, în total, doar 147 de sateliți. (PC Mag)

10. Conform unui raport intern din aprilie 2019, Facebook a dezactivat măsurile de protecție împotriva conținutului dăunător (violență, ură etc.) pentru câteva milioane de utilizatori, cu scopul de a studia efectele. Printre concluziile raportului au fost faptul că măsurile de protecție au un impact minim asupra violenței și că descurajează engagementul. (Protocol)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Rușii au dezvoltat dronele militare care distrug dronele comerciale
Google le-a cerut propriilor angajați să corecteze manual răspunsurile greșite ale chatbot-ului Bart – Cronica de Tehnologie