Google a prezentat flagship-urile Pixel 6 și Pixel 6 Pro – Cronica de Tehnologie

1. Facebook intenționează să-și schimbe numele, un anunț în acest sens urmând a fi făcut în perioada imediat următoare. Compania americană vrea ca noul nume să reflecte faptul că lucrează la un metavers. O variantă de nume este legată de Horizon, versiunea de VR a platformei sociale. (Profit.ro)

2. Cel puțin 13 companii de telefonie au fost compromise de hackeri în ultimii doi ani, susține un expert în securitate cibernetică. Hackerii grupului LightBasin au derulat atacuri sofisticate și au reușit să obțină informații, dar și să găsească și să țintească direct anumite telefoane. (The Guardian)

3. Google a prezentat flagship-urile Pixel 6 și Pixel 6 Pro, ambele cu Tensor, un chipset dezvoltat intern, care ar trebui să corespundă ca performanță cu Snapdragon 888. Spațiul de stocare începe de la 128GB, iar memoria ajunge la 8/12GB. Versiunea Pro are trei camere foto și face 4X zoom optic. Prețurile încep, surprinzător, de la $599, respectiv $899. (News.ro)

4. Android 12 este disponibil pentru smartphone-urile Pixel. Acesta poate fi instalat pe Pixel 3 și modelele mai noi. Smartphone-urile celorlalți producători vor începe să fie actualizate spre sfârșitul anului. (Engadget)

5. Google a anunțat Pixel Pass, un abonament care grupează mai multe servicii ale companiei cu unul din cele două noi smartphone-uri Pixel 6. Pixel Pass include Google Play Pass, YouTube Premium, YouTube Music Premium și 200GB spațiu de stocare în cloud. În funcție de telefonul ales (Pixel 6 sau Pixel 6 Pro), abonamentul va costa $45 sau $55 pe lună și va include garanție extinsă pentru acestea, plus posibilitatea upgrade-ului la doi ani. (Profit.ro)

6. Google va lansa etichetele de intimitate pentru aplicațiile din Play Store în februarie, anul viitor. Sub titulatura “Data safety”, acestea vor arăta utilizatorilor, succint, cum gestionează aplicațiile datele personale. (9to5Google)

7. Facebook Portal Go este un hibrid între tabletă și smart display, cu o autonomie decentă și funcții de comunicare prin Messenger și WhatsApp. Nu oferă, în schimb, foarte multe facilități și nici nu suportă multe aplicații. (Engadget / Review)

8. Facebook începe să testeze portofelul digital Novi în Statele Unite și Guatemala, însă fără sistemul de plăți Diem, care așteaptă aprobarea autorităților. Până atunci, se poate tranzacționa Paxos Dollar, cu ajutorul Coinbase. (CoinDesk)

9. Gruparea BlackMatter atacă cu ransomware infrastructura esențială a SUA, inclusiv instituțiile alimentare și din agricultură, avertizează mai multe agenții federale. Hackerii cer recompense în criptomonede de până la $15 milioane, pentru decriptarea datelor. (CyberScoop)

10. Instacart cumpără Caper AI pentru aproximativ $350 de milioane în cash și acțiuni. Caper AI dezvoltă un sistem de cumpărături cashier-less, similar celui implementat deja de Amazon, care folosește computer vision și cărucioare inteligente pentru a elimina coada la casă și a facilita plata automată la ieșire. (TechCrunch)

 

Ți-ar mai putea plăcea
„Hackerii” armatei americane au întreprins operațiuni cibernetice în sprijinul Ucrainei – Cronica de Tehnologie
Cronica de tehnologie – Windows 10 este prezent pe 800 milioane de dispozitive