Companiile de technologie din Europa Centrală și de Est sunt evaluate la €186 miliarde – Cronica de Business

1. Companiile de technologie din Europa Centrală și de Est sunt evaluate la €186 miliarde, de aproape 19 mai mult decât în 2010, conform unui raport realizat de Google for Startups, Atomico și Dealroom. (Link)

2. Indicele american S&P 500 a înregistrat joi cea mai mare creștere după luna martie, susținută de rezultatele trimestriale solide raportate de companii precum Morgan Stanley și UnitedHealt, în timp ce datele referitoare la inflație și la piața muncii au temperat temerile privind perspectiva de majorare a dobânzițor în Statele Unite. (News.ro)

3. Platforma ROCA, creată pentru restructurarea și dezvoltarea companiilor aflate în dificultate, vrea să devină fond de investiții, să emită obligațiuni convertibile în acțiuni în valoare de până la 10 milioane de euro și să efectueze o majorare de capital de 15-20 de milioane de euro, destinată în special acționarilor noi, ca pași intermediari pentru listarea pe piața principală a BVB, în 2023. (Profit.ro)

4. Administrația Biden a discutat în ultimele zile cu producătorii de petrol și gaze, cerându-le sprijinul pentru reducerea costurilor carburanților, dar este puțin probabil să obțină o reacție pozitivă, au declarat două surse apropiate situației. (Profit.ro)

5. Casele din Marea Britanie ar putea valora până la 9200 miliarde de lire sterline pe piața deschisă – de patru ori valoarea economiei din Marea Britanie și cu 550 de miliarde de lire sterline mai mult decât anul trecut. (TheGuardian)

6. Mercedes-Benz a reușit să încheie primele nouă luni ale anului cu o creștere de 3 procente la nivel global, în pofida crizei de electronice, dar cu ajutorul piețelor din China și SUA, în timp ce Europa a generat scădere. Mercedes-Benz a raportat un volum de 517.944 autovehicule vândute în ultimele trei luni, înregistrând o scădere severă, de 28,2%, din cauza opririlor de producție. Rezultatele după primele trei trimestre ale acestui an sunt încă pozitive, cu un total de 1,86 milioane unități și 3,8% creștere față de 2020. (Profit.ro)

7. Securities and Exchange Commission, reglementatorul piețelor de capital din SUA, este pregătit să permită primului fond Bitcoin futures exchange din SUA să înceapă tranzacționarea într-un moment important pentru industria criptomonedelor, potrivit unor surse Bloomberg. (Bloomberg)

8. Alitalia, care a fost la un moment dat un simbol al stilului italian dar a cărei strălucire a fost distrusă de managementul defectuos, a efectuat joi ultimul său zbor, la 75 de ani de la înfiinţare, înainte ca activitatea sa să fie preluată de succesoarea sa mai mică Italia Trasporto Aereo (ITA). (News.ro)

9. Potrivit unei analize a MSCI, cel puțin 52 de companii care au o capitalizare pe bursa de $7100 miliarde trilioane au o anumită expunere la criptomonede. Acestea variază de la companii care sunt all-în în această piață, cum ar fi Coinbase la cei care dețin Bitcoin, precum Tesla și MicroStrategy. (Bloomberg)

10. Compania SpringHill, creată de vedeta NBA LeBron James și partenerul său de afaceri Maverick Carter, vinde o participație minoritară unui grup de investitori, între care se află Nike, Epic Games, Redbird Capital Partners și proprietarii Boston Red Sox. Acordul evaluează compania, creată anul trecut prin fuziunea a trei companii existente fondate de James și Carter, la aproximativ $725 milioane de dolari. SpringHill este o companie care produce filme, seriale și podcasturi. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Guvernul Statelor Unite s-ar putea implica direct în finanțarea proiectului de construire a reactoarelor 3 și 4 de la centrala nucleară Cernavodă – Cronica de Business
Uber și WeWork, „gaură” de $5 miliarde pentru SoftBank – Cronica de Business