Un malware a infectat peste 10 milioane de smartphone-uri cu Android, din peste 70 de țări, inclusiv România – Cronica de Tehnologie

1. Un malware a infectat peste 10 milioane de smartphone-uri cu Android, din peste 70 de țări, inclusiv România. Experții estimează că hackerii fac între €1.2 și €3.5 milioane pe lună, iar aplicațiile infectate sunt găzduite inclusiv de Play Store. (Profit.ro)

2. Reels, formatul de clipuri scurte de pe Instagram, ajunge pe Facebook, însă, doar în SUA, deocamdată. Compania americană va motiva financiar creatorii de Reels, în funcție de performanțe, printr-un program pe care-l numește Reels Play. (TechCrunch)

3. Google promite mai mult context pentru rezultatele afișate de motorul său de căutare. Gigantul american spune că va folosi, în acest scop, un model de învățare mecanică numit MUM (Multitask Unified Model). Pentru asta, va fi creată o nouă secțiune în paginile de rezultate, numită Things to know. (News.ro)

4. Un sistem de inteligență artificială care poate depista celulele cancerigene din țesutul prostatic a fost aprobat în SUA. Se estimează că produsul Paige Prostate, dezvoltat de startup-ul Paige, din New York, ar putea crește cu 7,3% nivelul de detecție a cancerului. (Fierce Biotech)

5. Google Maps va avea, pentru anumite regiuni, un filtru care va afișa incendiile de vegetație, cu informații actualizate din oră în oră. Totodată, este extinsă disponibilitatea filtrului care arată zonele acoperite de copaci, acesta fiind acum disponibil în 100 de orașe din întreaga lume. (ArsTechnica)

6. Dezvoltatorul Ethereum, Virgil Griffith, va pleda vinovat în procesul în care este acuzat că a încălcat sancțiunile impuse Coreei de Nord.  În 2019, la o conferință organizată în Coreea de Nord, Griffith a susținut o prezentare legată de blockchain și monede digitale, după care a fost arestat. (CoinDesk)

7. Rusia amenință YouTube cu blocarea, după ce platforma de video a suspendat două canale RT în limba germană, pentru dezinformare legată de vaccinarea anti COVID-19. RT a primit inițial o avertizare, după care a încercat să folosească un al doilea canal pentru a distribui informațiile. (Washington Post)

8. Apple spune că “jelly scroll” este un comportament normal al ecranelor LCD, deși noul iPad Mini este singura tabletă a companiei care suferă de acest efect – refresh-ul la rate diferite în stânga și dreapta ecranului. Drept urmare, Apple spune că nu are ce să repare. (ArsTechnica)

9. DeepMind, împreună cu UK Meteorological Office, lucrează la un proiect care folosește AI-ul pentru a realiza predicții meteo mai precise pe termen scurt. Acesta ar fi cel mai eficient în cazul precipitațiilor masive și a furtunilor. (FT)

10. Inteligența artificială a identificat drept falsă pictura Samson și Dalila, de Peter Paul Rubens, din cadrul National Gallery, Marea Britanie. Aceasta a fost cumpărată în 1980, pentru £2.5 milioane. Controversa din jurul acestei piese este veche, unii criticii susținând și până acum că este un fals. (The Guardian)

Ți-ar mai putea plăcea
Studiu: Aproape 2% din cele mai profitabile 1.000 de aplicații din App Store sunt înșelătorii – Cronica de Tehnologie
Clubhouse renunță la sistemul de acces pe bază de invitații – Cronica de Tehnologie