Nominalizările pentru jucătorii şi antrenorii anului, anunţate de UEFA – Cronica sportivă

1. UEFA a anunţat nominalizările pentru titlurile de jucătorul anului, jucătoarea anului, antrenorul anului în fotbalul masculin şi antrenorul anului în fotbalul feminin, aferente sezonului 2020/2021. Cei trei nominalizați pentru jucătorul anului sunt Kevin de Bruyne (Belgia / Manchester City), Jorginho (Italia / Chelsea) și N’Golo Kante (Franţa / Chelsea). (News.ro)

2. Astăzi începe cea de-a șasea etapă din Liga 1 Casa Pariurilor cu primele două meciuri, respectiv: Chindia Târgoviște – Academica Clinceni (de la ora 18.30) și Farul Constanța – Dinamo București (de la ora 21.30). În clasamentul Ligii 1 Casa Pariurilor, după cinci etape, CFR Cluj este pe primul loc, cu 15 puncte, urmată de Rapid București și FC Botoșani, cu 13 puncte fiecare. Pe ultimele patru locuri, se află FC Argeș, Sepsi Sf. Gheorghe și Gaz Metan, cu 4 puncte fiecare, respectiv Academica Clinceni, cu 0 puncte.

3. Ieri a început cea de-a patra etapă din Liga 2 Casa Pariurilor, cu remiza dintre Metaloglobus și FC Hermannstadt, scor 1-1. Au marcat Enache 20’ pentru gazde şi Buhăcianu 65’ pentru oaspeţi. În clasament, Hermannstadt este pe primul loc, cu 10 puncte, urmată de patru echipe cu 9 puncte (Unirea Slobozia, CSA Steaua, U Cluj și Concordia Chiajna). Etapa a patra continuă sâmbătă, 21 august, cu următoarele șase meciuri. (Video)

4. Academica Clinceni a anunțat că va disputa următoarele meciuri de acasă pe stadionul lui Dinamo, întrucât efectuează lucrări importante la arena din Clinceni. Primul meci care se va juca aici este cel cu CS Mioveni, din runda cu numărul 7 la Ligii 1 Casa Pariurilor, programat luni, 30 august, de la ora 18:00. (Gsp.ro)

5. Magnus Cort (Education Nippo) a obținut o victorie fantastică în etapa a 6-a din Turul Spaniei la ciclism. Plecat în evadare, danezul a rezistat incredibil pe cățărarea finală și a trecut primul linia de sosire. Pe locul 2 s-a clasat Primoz Roglic (Jumbo Visma), care a redevenit lider în clasamentul general, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Andrea Bagioli (Deceuninck). (Eurosport)

6. Naţionala de handbal masculin a României va întâlni echipele Israelului, Ciprului şi Republicii Moldova, în grupa a treia a primei faze europene de calificare la Campionatul Mondial din 2023. Primele două clasate din fiecare din cele patru grupe vor obţine calificarea în faza a doua europeană a preliminariilor. (News.ro)

7. Perechea Horia Tecău/Kevin Krawietz (România/Germania), cap de serie numărul 5, a ratat calificarea în sferturile de finală ale turneului de categorie ATP 1.000 de la Cincinnati, fiind învinsă, cu scorul de 3-6, 7-5, 10-7, de Marcelo Arevalo/Fabio Fognini (El Salvador/Italia). (News.ro)

8. În acest weekend, se reia Seria A, campionatul de fotbal al Italiei, ultimul campionat major care își reia meciurile. 12 din cele 20 de echipe și-au schimbat antrenorul: Max Allegri a revenit la Juventus, Jose Mourinho a preluat-o pe AS Roma, Simone Inzaghi a semnat cu Inter Milano, iar Luciano Spalletti e antrenorul lui Napoli. Cele mai interesante partide din prima rundă se anunță a fi Udinese – Juventus și AS Roma – Fiorentina. (Eurosport

9. Echipele de baschet masculin CSM Oradea şi CSO Voluntari şi-au aflat adversarele din faza grupelor şi cea preliminară a FIBA Europe Cup: câştigătoarea Cupei României în 2021, CSO Voluntari, va întâlni în preliminarii formaţia Benfica Lisabona (turul 2), iar CSM Oradea, vicecampioana României, a fost repartizată direct în faza grupelor, unde se va duela cu Szolnok, Legia Varşovia şi câştigătoarea unuia din turneele preliminare. (News.ro)

10. UEFA se pregătește să înființeze un fond de ajutor de până la 7 miliarde de dolari pentru a ajuta ca echipele aflate în dificultate să își gestioneze datoriile în creștere. Aceste sume de bani vor fi deduse din viitoarele beneficii financiare acordate echipelor participante la cupele europene, mai ales din cele din Liga Campionilor. (New York Times)

Transmisiuni din sport, azi la TV:

-ora 14.05 – Turul Spaniei, ciclism – Eurosport 1

-ora 18.00 – WTA Cincinnati, tenis feminin – Digi Sport 2, Digi Sport 4

-ora 18.30 – Chindia – Academica Clinceni, Liga 1 Casa Pariurilor – Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Sport

-ora 20.00 – ATP Cincinnati, tenis masculin – Eurosport 2

-ora 21.30 – Farul Constanța – Dinamo, Liga 1 Casa Pariurilor – Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Sport

-ora 21.30 – RB Leipzig – VfB Stuttgart, Bundesliga – Digi Sport 3, Telekom Sport 3, Look Sport 3

-ora 21.30 – Frosinone – Parma, Serie B Italia – Sport Extra

-ora 22.00 – Brest – PSG, Ligue 1 – Digi Sport 2, Telekom Sport 2, Look Sport+

-ora 22.00 – Betis – Cadiz, La Liga – Digi Sport 4, Telekom Sport 4, Look Sport 2

Ți-ar mai putea plăcea
Ana Bogdan a câștigat turneul de tenis de la Parma – Cronica Sportivă
Victorii pentru Lazio și PSG, în turul optimilor Ligii Campionilor – Cronica Sportivă