Site-urile și aplicațiile cu filme și seriale piratate câștigă în jur de $1.3 miliarde pe an – Cronica de Tehnologie
1. Google a blocat SafeGraph, o compania de localizare, care vindea datele colectate. Blocarea a avut loc în iunie, când dezvoltatorii care foloseau instrumentele SafeGraph au avut la dispoziție o săptămână pentru a le elimina din aplicații. Printre investitorii SafeGraph se numără un fost lider al spionajului Saudit. (Vice)
2. Dezbaterile pe tema scanării fotografiilor de pe dispozitivele Apple sunt foarte intense inclusiv în cadrul companiei. Un canal intern de Slack, dedicat acestui subiect, a adunat peste 800 de mesaje, multe exprimând îngrijorare. (Reuters)
3. Site-urile și aplicațiile cu filme și seriale piratate câștigă în jur de $1.3 miliarde pe an, arată un studiu care a analizat 6.000 de site-uri și 900 de aplicații. Câștigurile vin din reclame, inclusiv vândute de Google, Facebook și Amazon. (Bloomberg)
4. Oamenii de știință au demonstrat că se poate folosi un hormon tiroidian sintetic pentru a stabiliza gena răspunzătoare de unele din bolile neurodegenerative. Descoperirea, rezultată în urma testelor pe șoareci, sugerează posibilitatea dezvoltării de noi medicamente pentru tratarea afecțiunilor Alzheimer, Parkinson și diverse alte scleroze. (MedicalXpress)
5. Honor a prezentat Magic 3, prima serie de smartphone-uri de după despărțirea de Huawei. Smartphone-urile cu ecran de 6,76 inch, până la 512GB stocare și 12GB RAM, costă începând de la €899 și, spre deosebire de cele vândute de Huawei, vor include serviciile și aplicațiile Google când vor fi lansate în afara Chinei. (The Verge)
6. Elicopterul Ingenuity a prins rover-ul Perseverance în unele din fotografiile realizate pe Marte și trimise către NASA. Ingenuity se află la al 11-lea zbor deasupra planetei roșii și ajută Perseverance, în misiunile sale de la sol, cu imagini luate de la înălțime. (Phys)
7. Amazon va monitoriza mișcările de mouse și tastele apăsate de angajații săi de la customer support, se arată într-o serie de documente interne. Gigantul american încearcă, astfel, să depisteze impostorii, fie ei hackeri sau proprii angajați, care încearcă să acceseze datele clienților. (Vice)
8. Nvidia a folosit o replică virtuală a CEO-ului Jensen Huang în cadrul unui discurs ținut de acesta în aprilie. Inteligența artificială antrenată să reproducă gesturile lui Huang a apărut preț de 14 secunde din cele 108 minute ale prezentării. (Vice)
9. TikTok anunță noi măsuri prin care spune că va proteja adolescenții cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani. Printre acestea se numără dezactivarea în mod implicit a funcției interne de chat, un pop-up care le cere să seteze audiența pentru postări, opțiunea dezactivării funcției de download a clipurilor postate și oprirea notificărilor după orele 21 sau 22, în funcție de vârstă. (TechCrunch)
10. Startup-ul american de livrări Gopuff a cumpărat rivalul britanic Dija, cu scopul de a se extinde în Europa. Dija exista de doar 8 luni și a atras deja $20 de milioane, înființat fiind de câțiva foști angajați ai Deliveroo. (CNBC)