Spyware-ul Pegasus, dezvoltat de NSO Group, funcționează pe sistemul zero-click în cazul iPhone-urilor – Cronica de Tehnologie

1. Spyware-ul Pegasus, dezvoltat de NSO Group, funcționează pe sistemul zero-click în cazul iPhone-urilor, ceea ce înseamnă că nu este necesar ca utilizatorul să acceseze vreun link pentru a se infecta. Informația a ieșit la iveală după o investigație care a arătat cum au fost spionați cu software-ul dezvoltat de compania israeliană mai mulți jurnaliști și activiști. (News.ro)

2. Autoritățile malaieziene au confiscat peste 1.000 de sisteme de minare a bitcoinului (în valoare de $1.26 milioane) și le-au distrus. Acțiunea a avut loc după ce minerii de bitcoin au furat, în acest scop, energie în valoare de peste $2 milioane. (CNBC)

3. Angajații Apple încă militează, în interiorul companiei, în favoarea muncii de acasă, care, în viziunea Apple, ar trebui să fie limitată la două zile pe săptămână. Creșterea recentă a numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 din SUA dă muniție angajaților și pune executivii companiei pe poziții defensive. (Vox)

4. La începutul pandemiei, un grup de cercetători a cerut Facebook resursele necesare pentru a măsura impactul dezinformării pe această temă. Facebook a refuzat, fără a oferi un motiv. Acum, după ce președintele Biden a acuzat direct platformele sociale pentru efectele grave ale dezinformării, iese la iveală faptul că nici Facebook nu are prea multe date despre aceasta, tocmai pentru că nu a vrut să o studieze. (NY Times)

5. Tencent cumpără producătorul britanic de jocuri Sumo Digital pentru $1.27 miliarde. Gigantul chinez a oferit cu 43% mai mult decât valoarea actuală de piață a producătorului la care deținea deja 8,75%. Sumo Digital a creat, printre altele, Sackboy: A Big Adventure pentru lansarea PS5 și a fost studioul cu cea mai mare contribuție la jocul Crackdown 3 pentru Xbox și PC. (Reuters)

6. SUA, NATO și alte țări au acuzat oficial China de atacuri cibernetice, inclusiv masivul atac asupra serverelor Exchange din martie. Este pentru prima oară când NATO acuză formal activitățile cibernetice ale Chinei, care contractează hackeri pentru atacuri, de cele mai multe ori, cu ransomware. (Axios)

7. 1TB de date aparținând Saudi Aramco, una dintre cele mai mari companii de petrol și gaze naturale din lume, au fost scoase la vânzare pe darknet. Compania saudită spune că de vină pentru leak este un contractor și că incidentul nu i-a afectat activitatea. (Bleeping Computer)

8. Marii operatori telecom americani au cheltuit împreună $234 de milioane pe lobby, doar în timpul congresului 116. În medie, $230,000 pe zi cheltuiesc aceste companii pentru a face lobby, printre altele, împotriva neutralității internetului și a legilor care încearcă să reglementeze intimitatea utilizatorilor și serviciile broadband. (Vice)

9. Amazon Web Services a oprit serviciile și a închis conturile legate de NSO Group. Decizia vine la o zi după publicarea unei investigații Amnesty International, care arăta cum este folosit software-ul dezvoltat de firma israeliană de hacking pentru spionarea activiștilor pentru drepturile omului și a jurnaliștilor. (Vice)

10. Serviciul de livrări al Uber se extinde, ajungând să acopere peste 400 de orașe din SUA, printre care San Francisco, New York City și Washington DC. Disponibil în aplicațiile Uber și Uber Eats, serviciul se bucură acum de suportul Albertsons Companies, care operează în jur de 1.200 de magazine în SUA. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple a prezentat iOS 14 – Cronica de Tehnologie
353,6 milioane de smartphone-uri au fost vândute în Q3 – Cronica de Tehnologie