Tencent spune că va folosi recunoașterea facială pentru a împiedica minorii să se joace noaptea pe dispozitivele mobile – Cronica de Tehnologie

1. 37 de state americane dau Google în judecată pentru practicile anticoncurențiale din jurul magazinului de conținut pentru Android. Google este acuzat că abuzează de puterea de piaţă pe care o are pentru a înăbuşi concurenţa şi că forţează clienţii să-i folosească sistemul de plată pentru a putea opri comision din fiecare vânzare. Google se apără, spunând că procurorii ignoră “deschiderea” ecosistemului, care permite folosirea și a altor magazine de conținut. (Profit.ro)

2. Trump dă în judecată Twitter, Facebook și Google, pe care le acuză de cenzură. Fostul președinte consideră că platformele sociale ale celor trei companii i-au încălcat dreptul la liberă exprimare garantat de Primul Amendament din Constituția SUA și vrea ca procesul să devină o acțiune colectivă, în care să fie reprezentați și alți utilizatori. (Reuters)

3. Parlamentul European a adoptat o lege care permite platformelor online, în următorii 3 ani, să identifice și să raporteze abuzurile sexuale care vizează minorii. Legea este deja una controversată, avocații drepturilor civile spunând că aceasta lasă loc încălcării intimității. (Politico)

4. Peste 70% dintre utilizatori consideră inacceptabile (ură, informații false etc.) recomandările făcute de algoritmul YouTube, conform unui studiu pe 10 luni realizat de Mozilla. Mai mult, aproximativ 12% din recomandările făcute de algoritm contravin regulilor impuse chiar de YouTube, iar eliminarea conținutului inacceptabil se face, de multe ori, abia după ce acesta a fost văzut de zeci sau chiar sute de milioane de oameni. (Profit.ro)

5. Ubisoft confirmă lucrul la Assassin’s Creed Infinity, o platformă online de gaming care evoluează în timp, pe modelul GTA și Fortnite. Lipsesc detaliile concrete privind proiectul, care ar putea fi gata în câțiva ani, însă Ubisoft spune că vrea să depășească așteptările fanilor. (Bloomberg)

6. OnePlus recunoaște că smartphone-urile din seria OnePlus 9 reduc performanța multora din aplicațiile populare, pentru a crește autonomia. Compania chineză a fost forțată să facă publică informația, după ce benchmark-urile au arătat că telefoanele performează sub nivelul așteptat de la o platformă cu Snapdragon 888. Chrome, Twitter, Zoom, WhatsApp, Facebook, Instagram, Snapchat, YouTube, Discord, Microsoft Office și Firefox sunt câteva dintre aplicațiile incluse pe lista de throttling. (XDA)

7. Tencent spune că va folosi recunoașterea facială pentru a împiedica minorii să se joace noaptea pe dispozitivele mobile. Conform legislației chineze, minorii nu au voie să se joace între 10 seara și 8 dimineața. (Gizmodo)

8. Utilizatorii se rezumă, de cele mai multe ori, la aplicațiile preinstalate pe iPhone și smartphone-urile cu Android, ceea ce obstrucționează aplicațiile terțe, arată un studiu comandat de Facebook. Într-un clasament al celor mai folosite aplicații de iPhone, 9 din primele 10 sunt dezvoltate de Apple, pe Android raportul fiind de 8/10 pentru Google. Apple spune că studiul a fost ghidat special pentru a ajunge la concluzia că, pe iOS, concurența este limitată. (The Verge)

9. Kaseya a fost avertizată încă de la începutul lunii aprilie în legătură cu una din cele 7 vulnerabilități care au fost folosite în recentul atac cu ransomware, ce a afectat sute de companii din întreaga lume. Compania americană încă lucrează la patch-uri. (WSJ)

10. TikTok a lansat un program pilot de recrutare, disponibil deocamdată doar în SUA, la care participă câteva zeci de companii, printre care WWE, Shopify şi Target. Utilizatorii pot trimite CV-uri video cu tag-ul #TikTokResumes, existând și un site separat, special dedicat acestui serviciu. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Statele Unite vor să dezvolte o alternativă 5G la Huawei – Cronica de Tehnologie
Microsoft a informat mai mulți clienți că e-mail-urile trimise cu soluțiile companiei au fost accesate de hackerii ruși – Cronica de Tehnologie