Algoritmul de criptare al rețelelor GPRS și 2G a fost slăbit intenționat de creatorii acestuia – Cronica de Tehnologie

1. 80% dintre organizații nu observă imediat creșterile de preț ale serviciilor cloud, arată un sondaj. Cele mai multe au nevoie de câteva zile, în vreme ce un mic procent realizează creșterea prețurilor abia după câteva luni. (VentureBeat)

2. Algoritmul de criptare al rețelelor GPRS și 2G a fost slăbit intenționat de creatorii acestuia, susțin cercetătorii, care au descoperit o slăbiciune ce, matematic, are o probabilitate foarte mică să fi apărut dintr-un accident – atacatorul care interceptează traficul de date poate regenera cheia de criptare pentru a citi informațiile. Institutul European de Standarde în Telecomunicații, cel care a dezvoltat algoritmul, se apără, spunând că de vină este legislația de la acel moment, care nu permitea o criptare mai puternică. (Vice)

3. Samsung și Vivo sunt producătorii care au crescut cel mai mult pe nișa smartphone-urilor cu 5G în Q1 2021, cu 79% QoQ, respectiv 62% QoQ. Apple a pierdut 23% QoQ, dar se menține pe prima poziție cu 40% din piață, care, per ansamblu, a crescut cu 6% QoQ. Se estimează că vor fi livrate 624 de milioane de telefoane cu 5G în 2021. (Strategy Analytics)

4. Amazon reduce comisionul perceput de magazinul său de aplicații pentru dezvoltatorii care au venituri mai mici de $1 milion pe an de la 30% la 20%. În plus, compania americană le oferă acestora credit pentru AWS în valoare de 10% din venituri. (Profit.ro)

5. Google generează 48% din traficul reclamelor găzduite de site-urile de fake news. Tot Google este responsabil de 32% din traficul reclamelor afișate pe site-urile cu credibilitate redusă, arată un studiu care a vizat peste 1.700 de publicații. (Marketing Brew)

6. Google își reorganizează divizia de sănătate, micșorând în același timp echipa care se ocupă de Google Health. Din aproximativ 700 de angajați, câți avea în martie, Google Health a rămas cu 570 de oameni, împărțiți în trei echipe, care nu vor mai dezvolta produse pentru end-user. 130 din oamenii de la Google Health au fost direcționați către alte produse, precum Google Search și Fitbit. (Business Insider)

7. Parlamentul din Rusia a votat legea care obligă marile companii americane de internet să-și deschidă birouri locale până la începutul anului viitor. Companiile care nu vor respecta noua legislație vor fi trecută pe o listă de entități care vor fi blocate în motoarelor de căutare și nu vor mai avea voie să afișeze reclame în Rusia și pentru cetățenii ruși. (Reuters)

8. Ring a folosit polițiștii din Los Angeles ca influenceri. Aproximativ 100 de ofițeri din LAPD au primit produse gratuite sau promoții, cerându-li-se, în schimb, să promoveze produsele companiei deținute de Amazon. În cel puțin 15 cazuri, polițiștii au recomandat camerele video și soneriile inteligente Ring colegilor și altor persoane. (LA Times)

9. Nielsen a dezvoltat o metodă de măsurare a audienței serviciilor de streaming, care folosește un device ce monitorizează traficul router-elor. Timpul alocat de americani serviciilor de streaming a crescut în ultimul an de la 20% la 26%, însă este departe de cele 64 de procente de care încă se bucură televiziunea tradițională. (NY Times)

10. Spotify a cumpărat Podz, o platformă de podcast discovery, care folosește învățarea mecanică pentru promovarea conținutului. Podz facilitează realizarea unor clipuri de un minut, care pot fi folosite pentru promovarea podcast-urilor – facilitate necesară mai ales în cazul conținutului disponibil doar pe baza unui abonament. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple va lansa iPhone 14 pe 7 septembrie – Cronica de Tehnologie
China vrea să crească vânzările căștilor de VR la peste 25 de milioane până în 2026 – Cronica de Tehnologie