Timpul alocat streaming-ului a crescut cu 122% YoY în Europa – Cronica de Tehnologie

1. Mark Zuckerberg însuși a anunțat mai multe facilități de monetizare pentru creatorii de conținut de pe Instagram, în frunte cu o “piață” în care brandurile pot găsi influencerii potriviți pentru mesajele sau produsele promovate. “Creator shops” (vânzarea directă de produse din pagina de profil) și  “affiliate marketplace” (obținerea unui procent din produsele recomandate) sunt alte două noutăți prin care creatorii de conținut vor putea câștiga mai mulți bani într-un mod organizat, intermediat și controlat de Instagram. (Profit.ro)

2. Microsoft Teams are 145 de milioane de utilizatori zilnici, după ce în urmă cu un an avea 75 de milioane. Oficialii companiei spun că pandemia este în continuare vectorul din spatele creșterii numărului de oameni care comunică folosind Teams. (ZDNet)

3. Spotify a lansat subscripțiile pentru podcast-uri, doar în Statele Unite, deocamdată, dar cu planuri de extindere globală. Creatorii de conținut vor putea opta pentru unul din cele trei prețuri prestabilite: $3, $5 sau $8. Spre deosebire de Apple, Spotify va opri doar 5% din venituri începând cu 2023 – până atunci creatorii vor păstra toți banii. (Profit.ro)

4. Veniturile Xbox au crescut cu 50% YoY, cu un aport important din partea diviziei de hardware, care a crescut cu 232% YoY. Partea de software și servicii a crescut cu 34% YoY. (VentureBeat)

5. Timpul alocat streaming-ului a crescut cu 122% YoY în Europa. Creșteri și mai mari s-au înregistrat în Africa (149%) și America de Sud (240%). În SUA și Asia creșterile au fost de doar 18% respectiv 15%. La nivel global, timpul pentru streaming a crescut în ultimul an cu 36%. (Protocol)

Promo: Campaniile de promovare pe digital au nevoie tot mai mult de media și performance media iar conceptele par destul de abstracte? Hai tu sau echipa ta de marketing la Mavericks Digital Academy pentru a înțelege mai bine performance media în contextul global de digital marketing. Înscrie-te la curs aici.

6. TikTok va deschide un “centru de transparență” în Europa, unde experții din afara companiei vor putea vedea cum se realizează moderarea conținutului și cum sunt gestionate aspectele ce țin de securitate și intimitate. Platforma socială chineză speră să răspundă astfel îngrijorărilor arătate de diverse organizații și instituții în aceste privințe. (TechCrunch)

7. Amazon a lansat două noi tablete din seria Fire HD 10: Fire HD 10 ($150) și Fire HD 10 Plus ($180). Prima are un ecran 1080p, 3GB RAM și un procesor cu 8 nuclee, iar despre a doua Amazon spune că este cea mai performantă tabletă pe care a făcut-o până acum. Au fost anunțate și trei noi tablete Fire Kids Pro: de 7 inch ($100), de 8 inch ($140) și de 10 inch ($200). (Profit.ro)

8. Uniunea Europeană urmează să acuze oficial Apple de comportament anti competitiv. Cazul pornește la acuzațiile aduse de Spotify în urmă cu doi ani și susține că regulile impuse în App Store contravin legislației europene. Apple mai este investigată în alte două cazuri – promovarea propriilor cărți în defavoarea concurenței și împiedicarea folosirii NFC-ului de alte servicii de plăți. (FT)

9. Turcia vrea să reglementeze piața criptomonedelor, după ce două servicii de schimb, Thodex și Vebitcoin, s-au prăbușit săptămâna trecută. Va fi înființată o bancă centrală cu rol de custode, care va avea rolul de a elimina riscurile și va exista un prag de capital pentru serviciile de schimb. De asemenea, va fi stabilit un nivel minim de educație pentru ocuparea pozițiilor de conducere în cadrul acestor companii. (Bloomberg)

10. Aplicațiile preinstalate pe telefoanele cu Android au acces la log-urile care conțin informațiile sensibile despre urmărirea contacților (create pentru limitarea răspândirii COVID-19). Experții care au descoperit problema au anunțat Google încă din februarie și, deși trebuie eliminată o singură linie de cod, care nu afectează în niciun mod funcționalitatea platformei, Google nu a luat nicio măsură până acum. Gigantul american spune că urmează să lanseze un patch. (The Markup)

Ți-ar mai putea plăcea
Zuckerberg: Administrația Biden a greșit când a făcut presiuni asupra Facebook să modereze conținutul legat de COVID – Cronica de Tehnologie
Elveția este prima țară care folosește API-ul dezvoltat de Apple și Google în cadrul unei aplicații de monitorizare a pandemiei – Cronica de Tehnologie