Google le dă acces terților la sistemul de dezvoltare software pentru proiectul Chromium – Cronica de Tehnologie

1. Google le dă acces terților la sistemul de dezvoltare software pentru proiectul Chromium, cel care stă la baza browser-ului Chrome. Aceștia vor putea prelua și dezvolta facilități proprii, independent de browser-ul Google. Mai mult, în conducerea proiectului sunt acum acceptați și dezvoltatori din afara companiei, în ceea ce pare o încercare din partea gigantului american de a mai domoli criticile privind concurența neloială pe piața browser-elor. (Cnet)

2. Mai bine de jumătate din companii au căzut victimă atacurilor cu ransomware în ultimul an, conform unui sondaj la care au participat 2.200 de firme. 27% dintre acestea au recunoscut că au plătit recompensa cerută pentru redobândirea accesului la date, iar recompensa medie a fost calculată la peste $1 milion de dolari. (TechTarget)

3. Google testează un sistem care folosește inteligența artificială pentru a ajuta persoanele cu probleme de vedere să se deplaseze și să alerge singure. Project Guideline se conectează la GPS și nu are nevoie de internet pentru a oferi posesorului ghidare vocală pentru deplasare. (VentureBeat)

4. Teams lansează apelurile video gratuite de 24 de ore, la care pot participa până la 300 de persoane direct din browser-ul web și fără a fi necesar un cont. Microsoft încearcă astfel să recupereze terenul pierdut în fața concurenței, după ce a ieșit mai târziu cu o soluție de conferințe video decât Zoom, Google sau Facebook. Dintre toate soluțiile cunoscute, Teams oferă acum cele mai generoase condiții măsurate în timp și număr de participanți. (The Verge)

5. Hackerii au dobândit acces la conturile și domeniile mai multor platforme de schimb pentru monede virtuale, după ce au păcălit angajații GoDaddy, cel mare mare registrator de domenii, folosind social engineering.  Printre victime se numără Bibox.com, Celsius.network și Wirex.app. (KrebsonSecurity)

6. Snap a cumpărat un startup britanic, care permite utilizatorilor să înregistreze melodii și clipuri video suprapunând propria voce peste instrumente. Utilizatorii pot naviga și descoperii și alte creații în cadrul aplicației dezvoltate de Voisey, care a atras până acum $1.88 milioane. (TechCrunch)

7. Chainalysis, un startup de analytics pentru blockchain, a ajuns să fie evaluat la $1 miliard, după ce a primit o nouă investiție de $100 de milioane. Veniturile Chainalysis au crescut cu 96% în ultimul an și sunt așteptate să se dubleze anul viitor. (Forbes)

8. Vietnam amenință Facebook cu închiderea, dacă nu acceptă să cenzureze mai multe postări critice la adresa statului. Facebook a acceptat în aprilie să impună o anumită cenzură în Vietnam, însă, guvernul local a cerut în august noi restricții pe care Facebook nu le-a mai implementat. (Reuters)

9. Gradul de utilizare al platformei online de imobiliare Zillow a crescut cu peste 50% YoY începând cu luna martie, creștere care este pusă pe seama dorinței oamenilor de a scăpa, fie și virtual, de restricțiile impuse din cauza pandemiei. (NYTimes)

10. Facebook a dat în judecată un cetățean turc care deține o rețea de site-uri ce găzduiesc conținut copiat de la peste 100.000 de conturi publice de Instagram. Site-urile din rețea reproduc designul Instagram, iar domeniile folosesc, într-o formă sau alta, numele rețelei sociale deținute de Facebook. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Studiu: China, ca putere cibernetică, se află la cel puțin la 10 ani distanță de SUA – Cronica de Tehnologie
Cercetătorii coreeni au creat un dispozitiv de mici dimensiuni, care ia forma unui tatuaj, ce poate fi folosit pentru monitorizarea stării de sănătate – Cronica de Tehnologie