Review: Designul, camera și ecranul sunt punctele forte ale lui iPhone 12 – Cronica de Tehnologie

1. Designul, camera și ecranul sunt punctele forte ale lui iPhone 12, care, pe de altă parte, este mai scump și are o autonomie mai mică decât iPhone 11. Un element aparte îl constituie ecosistemul MagSafe, prin care pot fi lipite magnetic diverse obiecte, de la încărcător la portofel. (The Verge)

2. Apple primește între $8 și $12 miliarde de dolari pe an pentru folosirea Google ca motor de căutare în produsele sale, estimează Departamentul de Justiție în procesul pe care tocmai l-a intentat Google. DoJ mai crede că produsele Apple generează aproape jumătate din traficul Google Search. (Bloomberg)

3. Veniturile Snap au ajuns la la $679 milioane în Q3, peste așteptări și în creștere cu 52% YoY. În urma rezultatelor, acțiunile companiei au crescut cu peste 22%. Snap are 249 milioane de utilizatori zilnici, cu 19% mai mult decât anul trecut. (CNBC)

4. Apple a lansat iOS 14.1, update care repară numeroase bug-uri înainte de lansarea pe piață a lui iPhone 12. Același update aduce suportul HDR 10 pentru video, dar și pentru editarea fotografiilor. (Macrumors)

5. Microsoft lansează Azure Space, o suită de produse care folosesc conexiunile la internet ale sateliților și se adresează nu doar companiilor spațiale, ci și celor din telecomunicații, agricultură sau energie. În acest sens, Microsoft, care are deja propriul sistem de conexiuni la sateliți, a realizat un parteneriat cu SpaceX. (ZDnet)

6. Adobe a anunțat o serie întreagă de noutăți pentru produsele care compun suita Creative Cloud. Photoshop primește filtre bazate pe inteligență artificială (Neural Filters), îmbunătățiri pentru mai multe instrumente și un sistem de ghidare pentru utilizatorii începători. Lightroom promite mai mult control asupra culorilor și o performanță mai bună, iar Illustrator și Fresco ajung pe iPad respectiv pe iPhone. (Macrumors)

7. Google a lansat un patch pentru Chrome, care rezolvă mai multe probleme de securitate. Printre acestea se numără o vulnerabilitate zero-day (exploatată deja de hackeri) din sistemul de randare a fonturilor FreeType, care este folosit și de alte aplicații. (ZDNet)

8. Luna, serviciul de streaming pentru gaming al Amazon, are nevoie de conexiuni rapide pentru a nu suferi de deconectări. Deși Amazon recomandă conexiuni de 10Mbps, în practică acesta merge cel mai bine la peste 25Mbps sau pe PC-uri conectate prin cablu. Sunt disponibile 50 de jocuri, printre care doar câteva titluri importante. (The Verge)

9. Serviciul de streaming Quibi ar putea fi în curând închis, susțin surse apropiate lui Jeffrey Katzenberg. Acesta ar fi fost refuzat de NBCUniversal și Facebook, cărora le-a făcut oferte de vânzare. (The Information)

10. Pe Telegram activează o rețea de boți care crează nuduri fake pe baza imaginilor cu femei. Utilizatorii care i-au folosit au generat și share-uit până acum peste 100.000 de fake-uri create pe baza unor fotografii preluate de pe rețelele sociale. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Un bărbat care a folosit ChatGPT pentru a genera și răspândi știri false a fost arestat în China – Cronica de Tehnologie
Studiu: 52% dintre răspunsurile ChatGPT din domeniul programării sunt greșite – Cronica de Tehnologie