Apple a comandat producerea a 75 de milioane de iPhone-uri cu 5G – Cronica de Tehnologie
1. Apple a comandat producerea a 75 de milioane de iPhone-uri cu 5G, mergând pe ideea că va vinde, până la sfârșitul anului, între 75 și 80 de milioane de unități. Cifra este în line cu cea din anii anteriori, semn că Apple nu crede că pandemia va afecta vânzările noilor iPhone-uri sau că noul design și suportul 5G vor compensa efectele acesteia. (Profit.ro)
2. Cu ajutorul FBI, Facebook a identificat și a eliminat mai multe pagini și conturi care promovau știri de stânga false ale unui publisher cunoscut pentru legăturile cu grupul rus IRA. Este unul din grupurile care a încercat să influențeze și alegerile americane din 2016. (CNN)
3. Microsoft a lansat Microsoft Video Authenticator, un instrument care analizează fotografiile și clipurile video, oferind un procent de certitudine privind modificările artificiale depistate (deepfake). Un alt instrument, integrat în Microsoft Azure, poate fi folosit de publisheri pentru semnarea digitală a conținutului original. Conținutul autentificat astfel, va oferi publicului certitudinea că nu a fost modificat. (Microsoft)
4. Patreon primește o finanțare de $90 milioane și este acum evaluat la $1,2 miliarde, aproape de două ori mai mult decât $660 milioane, cât valora anul trecut. Pandemia a contribuit la creșterea numărului de membrii Patreon, în condițiile în care creatorii caută alte surse de venituri. (The Information)
5. Samsung a prezentat Galaxy Z Fold2, succesorul primului smartphone pliabil al companiei coreene, Galaxy Fold, care a fost retras pentru reparații din cauza unor grave probleme de construcție chiar înainte de a fi lansat pe piață. Fold2 are un ecran extern de 6,2 inch și un ecran principal care ajunge la 7,6 inch când este deschis. Device-ul, care va costa €2.000, are o grosime de 13.8mm când este închis. (Profit.ro)
6. Google și Apple au lansat o nouă platformă pentru notificarea în cazul expunerilor la COVID-19, care simplifică semnificativ procesul prin care sunt dezvoltate aplicațiile de urmărire a contacților. Țările care folosesc această platformă creează un fișier de configurare, iar cele două platforme generează, fiecare în felul ei, software-ul necesar: Android crează o aplicație customizată, iar iOS implementează configurația în aplicația de contacte. În schimb, noua platformă colectează mai multe date personale, dar nu suficiente pentru identificarea persoanelor, spun cele două companii. (The Verge)
7. Nvidia a prezentat seria RTX 3000 de plăci video, compusă din modelele RTX 3070 ($499), RTX 3080 ($699) și RTX 3090 ($1499). Producătorul promite performanțe mult mai mari decât generația anterioară – RTX 3080, de exemplu, ar urma să fie de două ori mai performantă decât RTX 2080. (The Verge)
8. Walmart își va lansa rivalul pentru Amazon Prime, Walmart+, pe 15 septembrie. Acesta va costa $98 pe an și va oferi o serie de beneficii, printre care livrări nelimitate în aceeași zi și reduceri la combustibil. (TechCrunch)
9. Alexa poate să plătească, prin comenzi vocale, alimentarea cu combustibil realizată la peste 11.500 de stații Exxon și Mobil din Statele Unite. Utilizatorul nu trebuie decât să spună “Alexa, pay for gas”, iar Alexa va procesa plățile prin Amazon Pay. (TechCrunch)
10. AT&T s-a răzgândit și nu mai vrea să vândă divizia de jocuri Warner Bros., după schimbarea de CEO din luna iulie. Noul CEO, John Stankey, crede că vânzarea nu se justifică în condițiile în care există un mare potențial de creștere. Microsoft, Take-Two Interactive, Electronic Arts și Activision Blizzard se aflau pe lista potențialilor cumpărători, iar AT&T ar fi putut obține în jur de $4 miliarde. (Bloomberg)