Măștile de protecție creează probleme pentru sistemele de recunoaștere facială – Cronica de Tehnologie
1. Măștile de protecție creează probleme pentru sistemele de recunoaștere facială, conform unui studiu realizat de Institutul Național de Tehnologie și Standardizare al Statelor Unite. În cazul persoanelor care poartă măștile corect, acoperind atât gura, cât și nasul, algoritmii de recunoaștere facială se confruntă cu un procent de erori cuprins între 5% și 50%. Cele mai multe erori apar în cazul măștilor negre. (CNN)
2. Cel mai important târg de consumer electronics, CES, va fi organizat doar virtual anul viitor. Organizatorul Consumer Technology Association promite că vor fi organizate întâlniri B2B virtuale, un format similar urmând a fi oferit atât pentru presă, cât și pentru public. CES 2021 va avea loc în prima jumătate a lunii ianuarie. (Bloomberg)
3. Google va monta până în 2022 un nou cablu submarin de internet, care va lega Statele Unite de Europa prin Bude, Marea Britanie și Bilbao, Spania. Compania americană promite că viitorul cablu, dotat cu 16 perechi de fibre și o nouă arhitectură a switch-urilor, dezvoltată în colaborare cu SubCom, va reprezenta un upgrade semnificativ față de conexiunile actuale. (Profit.ro)
4. 41% din rezultatele afișate de Google în prima pagină sunt produse ale companiei, indiferent că este vorba de aplicații online sau informații afișate direct în pagină. În cazul primului ecran (15% din zona superioară a paginilor de rezultate) procentul urcă 63%, deoarece Google își concentrează produsele cât mai sus. Aceasta este concluzia unui studiu care a luat în calcul peste 15.000 de căutări populare și este publicat în ajunul audierilor din Congresul american pe tema monopolului giganților din zona de tehnologie. (The Markup)
5. India vrea să blocheze alte 275 de aplicații chinezești. Sunt vizate AliExpress, jocul PubG și alte aplicații ale unor producători precum ByteDance și Xiaomi, care este liderul detașat al pieței locale de smartphone-uri și ar putea deveni viitoarea victimă a tensiunilor dintre cele două țări. (The Economic Times)
6. Rite Aid, un lanț de farmacii din Statele Unite, a folosit în ultimii 8 ani, în secret, tehnologii de recunoaștere facială în aproximativ 200 dintre farmaciile sale. Au fost alese farmaciile din zonele cu venituri mici, compania spunând că a făcut-o pentru a depista mai ușor hoții. (Reuters)
7. Veniturile AMD au crescut cu 26% YoY, ajungând în Q2 la $1.93 miliarde, cu un profit de $157 milioane (13 cenți pe acțiune). A “strălucit” în această perioadă divizia Computing and Graphics, care a avut venituri de $1.37 miliarde, cu 45% mai mari YoY. Acțiunile companiei au crescut cu 9% după anunț. (ZDNet)
8. Facebook încearcă să-i ademenească pe unii dintre cei mai populari creatori de conținut de pe TikTok cu sume mari de bani, pentru a-i convinge să folosească Reels, clona de TikTok a companiei. În unele cazuri, ar fi fost oferite sute de mii de dolari. (WSJ)
9. Microsoft 365 a generat venituri de $20 miliarde pentru compania americană în anul fiscal 2020, ceea ce reprezintă o creștere anuală de peste 50%. Microsoft a câștigat în aceeași perioadă peste $50 miliarde din ceea ce numește cloud-ul comercial. (ZDNet)
10. Platforma de jocuri Roblox a trecut de 150 milioane de utilizatori lunari, după ce în februarie avea 115 milioane de utilizatori. Dezvoltatorii prezenți în cadrul platformei au câștigat până acum în 2020 peste $250 milioane, mai mult decât dublu față de anul trecut. (TechCrunch)