Sony a prezentat designul hardware al viitoarei console de jocuri PlayStation 5 – Cronica de Tehnologie

1. Sony a prezentat designul hardware al viitoarei console de jocuri PlayStation 5. Tema alb-negru a consolei va fi folosită și pentru accesoriile pe care Sony le va lansa odată cu aceasta, anul viitor. Printre ele se numără o cameră HD, o cască wireless și o telecomandă pentru conținutul multimedia. (Profit.ro)

2. Prezentarea designului PlayStation 5 a fost însoțită și de anunțarea unora dintre jocurile care vor rula pe viitoarea consolă, unele în exclusivitate. Printre acestea se vor număra GTA V și GTA Online, Horizon Forbidden West, Spider-Man: Miles Morales, Gran Turismo 7 și Ratchet & Clank: Rift Apart. (The Verge)

3. Chris Cox revine la Facebook ca chief product officer, după ce a plecat acum mai bine de un an în urma unor neînțelegeri cu Mark Zuckerberg privind direcția companiei. Acesta va supraveghea dezvoltarea aplicațiilor Facebook, Messenger, Instagram și WhatsApp, dar se va ocupa și de marketing. (The Verge)

4. Uniunea Europeană urmează să acuze Amazon de comportament anticoncurențial, după ce s-a descoperit că gigantul american a folosit datele colectate de la comercianții care-i folosesc platforma pentru a construi produse prin care să-i concureze. O decizie în acest sens, care ar putea fi luată peste cel puțin un an, ar putea duce la amendarea Amazon cu 10% din veniturile globale, adică $28 miliarde după cifrele de anul trecut. (WSJ)

5. Google dă în judecată Sonos, acuzând încălcarea a 5 brevete, în ceea ce aparent arată ca o escaladare a tensiunii dintre cele două companii, însă, în realitate, ar putea duce la o înțelegere. Lupta juridică a început în luna ianuarie, când Sonos a dat în judecată Google tot pentru folosirea fără drept a 5 tehnologii brevetate. (Reuters)

Promo: ELROND, o echipă formată la Sibiu, a reușit să construiască în mai puțin de 3 ani, cu o finanțare de $5,15 milioane, un blockchain de 1.000 de ori mai scalabil, care poate procesa peste 10.000 de tranzacții pe secundă – față de 5-7 Bitcoin sau 15 Ethereum. Compania va introduce o interfață care va simplifica folosirea tehnologiei blockchain, deschizând-o spre adopție la scară largă: „În curând tehnologia va fi la fel de simplu de folosit ca e-mailul sau browserul pentru internet”. Detalii despre ei aici

6. Snap anunță mai multe upgrade-uri pentru platforma sa de realitate augmentată, printre care o funcție de căutare vocală și abilitatea de a extrage date spațiale din postările publice, pe care compania le va folosi pentru a crea hărți 3D ale spațiilor fizice. Datele spațiale sunt esențiale pentru companiile de AR, iar Snapchat le are puse la dispoziție de proprii utilizatori. (TechCrunch)

7. Apple a anunțat programul conferinței WWDC de anul acesta, care va fi organizată virtual și transmisă live din Apple Park. Aceasta va începe pe 22 iunie cu un discurs și va putea fi urmărită inclusiv pe YouTube. (9to5mac)

8. Facebook lucrează la o variantă îmbunătățită a funcției sale de căutare, ce va însoți rezultatele cu informații publice, disponibile online, inclusiv pe Wikipedia. Găsind informația căutată pe Facebook, utilizatorul nu ar mai fi nevoit să părăsească rețeaua și să caute pe Google sau alte site-uri. (TechCrunch)

9. Tesla va comercializa în China o versiune de Model 3 cu o baterie de litiu-fier-fosfat, care nu folosește cobalt și este mai ieftină. Dezavantajul acestor baterii este că stochează mai puțină energie decât bateriile litiu-ion, ceea ce înseamnă că Tesla va folosi capacități mai mari, iar versiunea de Model 3 pentru China va fi mai grea. (Cnet)

10. Adobe a lansat Photoshop Camera, o aplicație gratuită, dotată cu foarte multe filtre create cu ajutorul inteligenței artificiale. Aceasta este disponibilă pe iOS și versiunile recente de smartphone-uri Pixel, Galaxy și OnePlus. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Elon Musk spune că se gândește serios să construiască o nouă rețea socială – Cronica de Tehnologie
49% din experții în tehnologie cred că aceasta va contribui la slăbirea democrației în următorii 10 ani – Cronica de Tehnologie