Copiii sub 15 ani folosesc TikTok 80 de minute pe zi – Cronica de Tehnologie

1. În 2012, Apple și-a lansat în secret propriul laborator de robotică, aflat la doar 10 kilometrii de sediul companiei, încercând să automatizeze asamblarea produselor. 6 ani mai târziu, când și-a dat seama că roboții încă nu au ajuns la nivelul la care să poată înlocui oamenii, proiectul a fost abandonat. (Apple Insider)

2. Copiii sub 15 ani folosesc TikTok 80 de minute pe zi, aproape la fel de mult ca YouTube, care ajunge la 90 de minute zilnic pe acest segment de utilizatori – arată un studiu care a vizat 60.000 de familii din Statele Unite, Marea Britanie și Spania. (TechCrunch)

3. Facebook va eticheta reclamele cumpărate de instituțiile media controlate de guverne și, ulterior, va bloca complet campaniile acestora care vizează utilizatori din Statele Unite. Pe lista instituțiilor vizate se regăsesc organizații din Rusia, China și Iran. (News.ro)

4. Signal a lansat un instrument pentru blurarea fețelor din fotografii, fără să ascundă legătura cu protestele masive din Statele Unite. Acesta funcționează automat, dar permite și utilizatorului să estompeze diverse alte părți ale imaginilor. (Profit.ro)

5. Revolut face disponibilizări în Polonia și Portugalia. Peste 50 de angajați din aceste țări au fost forțați să aleagă în cel mult 30 de minute între a li se încheia unilateral contractul sau a opta pentru o terminare de comun acord, care le aduce o compensație mică. (Wired)

Promo: ELROND, o echipă formată la Sibiu, a reușit să construiască în mai puțin de 3 ani, cu o finanțare de $5,15 milioane, un blockchain de 1.000 de ori mai scalabil, care poate procesa peste 10.000 de tranzacții pe secundă – față de 5-7 Bitcoin sau 15 Ethereum. Compania va introduce o interfață care va simplifica folosirea tehnologiei blockchain, deschizând-o spre adopție la scară largă: „În curând tehnologia va fi la fel de simplu de folosit ca e-mailul sau browserul pentru internet”. Detalii despre ei aici

6. Instagram își anunță utilizatorii că ‘embeduirea’ postărilor pe alte site-uri nu este acoperită de licența pentru drepturile de autor. Cu alte cuvinte, pentru a publica pe alt site o postare de pe Instagram, utilizatorul trebuie să ceară acordul autorului. Două procese pe acest subiect s-au soldat până acum cu decizii diametral opuse – unul a dat câștig de cauză autorului fotografiei, altul a decis că drepturile de distribuire cedate la postarea pe Instagram sunt valabile și pentru embeduire. (ArsTechnica)

7. P40 Pro primește doar nota 5 în review-ul realizat de The Verge. În ciuda hardware-ului excelent, cu excepția difuzoarelor, smartphone-ul Huawei este criticat pentru lipsa aplicațiilor Google și a înlocuitorilor slabi pentru acestea. (The Verge)

8. Amazon negociază cumpărarea a aproximativ 5% din acțiunile operatorului Indian Bharti Airtel, pentru care ar putea plăti cel puțin $2 miliarde. Bharti este al treilea cel mai mare operator telecom din India. (Reuters)

9. Funcția de copiere pe Google Photos a fotografiilor și filmărilor este acum disponibilă pentru toți utilizatorii Facebook. Aceasta poate fi accesată aici. Ulterior, vor fi adăugate și alte servicii, conform unui pact între Facebook, Google, Microsoft și Twitter. (Profit.ro)

10. Germania și Franța vor să dezvolte un ecosistem european de cloud computing, care să reducă dependența Uniunii Europene de serviciile giganților americani. Numit Gaia-X, proiectul va stabili standardele pentru stocarea și procesarea locală a datelor, cu respectarea legislației europene pentru protejarea intimității. Regulile vor fi stabilite de o fundație non-profit. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Google Chrome folosește peste 11.000 de cookie-uri pentru a urmări acțiunile utilizatorilor săi – Cronica de Tehnologie
Aproape jumătate dintre cei care dețin criptomonede au făcut anul trecut prima achiziție de bunuri digitale – Cronica de Tehnologie