Apple a prezentat un nou iPad Pro, în două versiuni, de 11 inch și de 12,9 inch – Cronica de Tehnologie
1. Apple a prezentat un nou iPad Pro, în două versiuni, de 11 inch (de la $799) și de 12,9 inch (de la $946) și o tastatură cu trackpad vândută separat. Principalele noutăți ale tabletei care arată identic cu modelul anterior sunt chipset-ul A12Z Bionic și camera LIDAR de pe spate care este folosită pentru aplicații și jocuri de realitate augmentată și pentru a crea un efect de profunzime mai accentuat în fotografii. Cea mai notabilă absență este 5G-ul. (Profit.ro)
2. Apple a lansat un nou MacBook Air, care revine la un sistem “foarfece” de tastatură, după problemele cu tastatura “fluture”. Laptopul de 13,3 inch folosește procesoare Intel Core din a zecea generație și oferă până la 2TB spațiu de stocare. Prețul pleacă de la $999. (Apple)
3. Sony a prezentat specificațiile tehnice pentru PlayStation 5, după ce Microsoft a făcut cu câteva zile în urmă același lucru cu Xbox Series X: procesor AMD Zen 2 custom cu 8 nuclee, placă grafică AMD RDNA 2 custom cu 10.28 teraflops, 16GB RAM și SSD de 825GB. (Eurogamer)
4. Aproape toate jocurile pentru PlayStation 4 din top 100 vor putea fi jucate și pe PlayStation 5 încă din momentul lansării noii generații, promite Sony. (Polygon)
5. Google a publicat al doilea Developer Preview pentru Android 11. Printre noutăți se numără suportul pentru un senzor care verifică unghiul de înclinare al ecranelor telefoanelor pliabile în funcție de care interfața aplicațiilor este afișată diferit și îmbunătățiri pentru sistemul de blocare al robocall-urilor. (VentureBeat)
6. Slack are un nou design, simplificat, care facilitează un mai mare grad de personalizare. Există acum o bară în partea de sus, de unde se pot realiza căutări, se pot schimba canalele și unde se pot folosi două săgeți pentru a naviga la fel ca în browser. Mesajele și canalele din bara laterală pot fi acum organizate în grupuri ce pot fi minimizate. (The Verge)
7. Google întrerupe procesul de actualizare pentru Chrome și Chrome OS din cauză că inginerii săi, ca urmare a pandemiei COVID-19, lucrează de acasă. (ZDNet)
8. Facebook are un serviciu propriu (și acum public) de măsurare a timpului, cu o precizie de 100 microsecunde. Într-o postare foarte tehnică, Facebook explică cum a reușit acest lucru combinând datele propriilor servere cu cele furnizate de sateliți. (Cnet)
9. Utilizatorii care folosesc Advanced Protection Program, cel mai complex sistem de securitate pentru conturile Google, nu mai pot instala aplicații din alte surse decât Play Store și nu mai pot dezactiva funcția Google Play Protect pe smartphone-uri. Aceasta din urmă scanează automat toate aplicațiile instalate din magazinul oficial pentru Android. (VentureBeat)
10. Din cauza pandemiei COVID-19, platformele online sunt forțate să folosească mai mult AI-ul pentru moderarea conținutului, în locul moderatorilor umani care lucrează de acasă. Pentru YouTube, de exemplu, asta înseamnă că filmările marcate de AI vor fi șterse direct, fără a mai fi verificate și de un om. (The Interface)