Intel a plătit $2 miliarde pe un startup israelian care dezvoltă cipuri de inteligență artificială – Cronica de Tehnologie
1. Unii dintre angajații firmelor contractate de Google pentru moderarea conținutului YouTube, care trebuie să urmărească și să elimine inclusiv filmările violente ale grupărilor teroriste, au contractat afecțiuni mentale grave, precum PTSD – stres post traumatic. (The Verge)
2. Instagram folosește învățarea mecanică pentru identificarea postărilor care pot constitui bullying, după ce din primăvară a început să facă același lucru în ceea ce privește comentariile. (Profit.ro)
3. Netflix a dat publicității pentru prima oară informații împărțite pe regiuni geografice privind evoluția numărului de abonați și a veniturilor. Cu 47,4 milioane de abonați și venituri de 4 miliarde de dolari, Europa, Orientul Mijlociu și Africa, este a doua regiune ca importanță pentru Netflix, după Statele Unite. (Profit.ro)
4. Telefoanele noi vândute în Turcia nu vor mai include serviciile Google. Modificările făcute de Google, după ce în septembrie a fost penalizată pentru politici anticoncurențiale, sunt considerate insuficiente de autoritatea pentru concurență din această țară. (Reuters)
5. Intel a cumpărat Habana Labs pentru $2 miliarde. Habana Labs este un startup israelian care s-a remarcat pentru cipurile de inteligență artificială foarte performante pe care le-a dezvoltat. (Forbes)
6. Camera Reprezentanților a adoptat cu unanimitate o lege care interzice instituțiilor guvernamentale din Statele Unite să achiziționeze echipamente dezvoltate de Huawei sau alte companii care reprezintă un risc pentru securitatea națională. Legea, numită Secure and Trusted Communications Networks Act, mai are nevoie și de votul Senatului, vot care ar putea fi dat până la finalul acestei săptămâni. (TheHill)
7. CallMiner, companie care oferă servicii de voce bazate pe AI și software de analiză a textului pentru centrele de relații cu clienții, primește o investiție de $75 milioane de la Goldman Sachs. (VentureBeat)
8. Google a întrerupt actualizarea versiunii mobile de Android a browser-ului Chrome, după ce s-a constata că aceasta împiedică alte aplicații să acceseze datele utilizatorilor (configurări, profiluri etc.) Actualizarea care ajunsese deja pe 50% din telefoanele cu Android afectează aplicațiile care apelează la componenta WebView pentru a randa intern paginii web. (Profit.ro)
9. Top 10 al aplicațiilor care au marcat ultima decadă în funcție de download-uri este dominat de aplicațiile Facebook, în vreme ce aplicațiile serviciilor de streaming au adus cei mai mulți bani. Cel mai popular joc din ultimii 10 ani este un titlu mai puțin cunoscut la noi. (Profit.ro)
10. Terradepth, un startup înființat de doi foști marinari americani, a primit o finanțare de $8 milioane cu care va dezvolta o flotă de submersibile autonome. Acestea vor supraveghea echipamentele și a resursele folosite în larg, urmând a fi furnizate pe baza unor abonamente de tip data-as-a-service. (TechCrunch)