Bitcoin-ul și celelalte monede virtuale și-au arătat limitările în timpul protestelor recente – Cronica de Tehnologie

1. Facebook lansează Viewpoints, o aplicație care plătește participanții la studii de piață. Completarea sondajelor și chestionarelor din aplicație aduce puncte; după atingerea unui anumit număr de puncte, se trimite o sumă de bani prin PayPal. Viewpoints este disponibilă, deocamdată, doar în Statele Unite. (Profit.ro)

2. Bitcoin-ul și celelalte monede virtuale și-au arătat limitările în timpul protestelor recente din Hong Kong, Lebanon, Iran, unde protestatarii sperau că le pot folosi ca un sistem financiar deschis și ferit de intervențiile guvernelor. În schimb, prin presiuni asupra instituțiilor financiare și oprirea internetului, guvernele au reușit să blocheze accesul la aceste surse de finanțare. (Coindesk)

3. “Părintele” internetului, Tim Berners-Lee, a prezentat un plan global de acțiune pentru salvarea internetului de manipulare politică, știri false, încălcarea intimității și alte probleme care-l afectează în prezent. Planul are susținerea a peste 150 de organizații și companii, printre care se numără Google și Facebook. (The Guardian)

4. Serviciul financiar indian Paytm primește o finanțare de $1 miliard la care au contribuit și actualii investitori Ant Financials ($400 milioane) și SoftBank Vision Fund ($200 milioane). Piața serviciilor de plăți din India este estimată la 100 milioane de utilizatori. (TechCrunch)

5. Peste 1 milion de clienți T-Mobile au fost afectați de un atac recent. Au fost accesate datele personale ale acestora, precum nume, adresă de facturare și număr de telefon, însă oficialii companiei sunt că nu au avut de suferit datele financiare și parolele. (TechCrunch)

6. China s-a răzgândit și nu va mai interzice minarea monedelor virtuale, după ce, inițial, minarea se afla pe o listă de activități economice ce urmau să nu mai fie permise până la finele lui 2020. Deși schimbul de monede virtuale este interzis, China este responsabilă de 70% din activitatea de minare. (SCMP)

7. Google concediază 4 angajați care au participat la protestele împotriva politicilor companiei, acuzându-i pe aceștia că au încălcat în mod repetate regulamentul intern, realizând căutări legate de ceilalți angajați. De cealaltă parte, angajații susțin că Google și-a modificat recent regulamentele interne pentru a putea realiza concedieri discreționare. (Profit.ro)

8. Omni, un startup care închiria echipamente și spații de depozitare la cerere, se închide. Acesta beneficiase până acum de finanțări în valoare de $35 milioane. (TechCrunch)

9. Un atac ransomware asupra unui furnizor de soluții cloud din Wisconsin a deconectat de la bazele de date centralizate 110 centre de îngrijire, lipsindu-le pe acestea de informațiile pacienților. (KrebsonSecurity)

10. Autoritatea europeană care gestionează registrul de internet, RIPE, anunță că s-au terminat adresele IPv4 și solicită urgentarea trecerii la IPv6. Între timp, adresele eliberate vor fi alocate pe baza unei liste de așteptare. (The Register)

Ți-ar mai putea plăcea
Meta renunță la suportul pentru NFT-uri – Cronica de Tehnologie
Oamenii de știință au creat o serie de roboți capabili să învețe singuri și să se adapteze – Cronica de Tehnologie