Pentru prima dată în istoria ţării, toţi regii şi toate reginele României vor fi împreună, la Curtea de Argeş – Cronica dimineții

1. Pentru prima dată în istoria ţării, toţi regii şi toate reginele României sunt împreună, la Curtea de Argeş. Trupul Reginei-mamă Elena a fost adus ieri în țară, din Elveţia, iar astăzi, la Curtea de Argeș, va avea loc ceremonia. (Link)

2. Liderul USR, Dan Barna, a afirmat că, în opinia sa, guvernarea Orban va fi una „slabă, pentru că majoritatea parlamentară nu poate să-l ajute”. „Noi nu vrem să intrăm la guvernare doar pentru a fi prezenţi. Actuala majoritate nu are nicio premisă să poată să facă reforma de care are România nevoie, e o realitate foarte clară”, a spus Barna. (News.ro)

3. Aproximativ 525.000 de persoane au manifestat aseară, la Barcelona, față de condamnarea liderilor separatiști catalani la pedepse grele cu închisoarea de către justiția spaniolă, a anunțat poliția municipală. (Hotnews)

4. Intenția guvernului libanez de a taxa apelurile prin WhatsApp a scos în strada mii de persoane, în cel mai mare protest din ultimii ani. Manifestanții au blocat drumul, au ars cauciucuri și au cerut demisia guvernului. (AlJazeera)

Promo: Celebrul economist american Nouriel Roubini vine în România pe 11 noiembrie, pentru un eveniment organizat de Profit.ro. Detalii despre conferință găsiți aici.

5. Șeful companiei energetice PG&E, responsabilă pentru incendiile de anul trecut, din California, a declarat că în acest stat penele de curent controlate ar putea dura 10 ani, timp necesar companiei pentru a-și schimba infrastructura. PG&E a oprit, săptămâna trecută, alimentarea cu energie a sute de mii de locuințe din California pentru a reduce riscurile apariției unor incendii. (WSJ)

6. Parlamentul Croației a restabilit vârsta de pensionare la 65 de ani, după o campanie de proteste din partea sindicatelor. Decizia este o lovitură pentru Guvernul de la Zagreb, care dorea majorarea la 67 de ani a vârstei de pensionare. (Profit.ro)

7. Primul zbor experimental efectuat de compania australiană Qantas pe ruta New York Sydney are loc în acest moment. 50 de pasageri, echipajul de bord și patru piloți participă la cel mai lung zbor din lume, de 19 ore și jumătate. Qantas vrea să vadă în ce măsură un zbor de aproape o zi poate fi implementat ca o cursă regulată. (USAToday)

8. Mark Hurd, directorul general al Oracle și fost director general al Hewlett-Packard, a încetat din viață, la vârsta de 62 de ani. Hurd era în concediu medical din septembrie, fără să detalieze motivele medicale. (CNN)

9. Drepturile de streaming, în regim exclusiv, pentru serialul de animație ‘South Park’ ar putea fi achiziționate cu $500 milioane. În prezent serialul este difuzat pe platforma Hulu. (HollywoodReporter)

10. Un băiețel de 6 ani, dispărut de aproape 10 ore într-o localitate din statul Minnesota, a fost găsit cu ajutorul unei drone echipată cu senzori termali. 600 de persoane l-au căutat pe băiat, acesta fiind găsit într-un lan de porumb, împreună cu câinele său, la o milă depărtare de casă. (ABCNews)

Fotografia dimineții – Jessica Meir și Christina Koch au făcut istorie devenind primul echipaj feminin care a ieșit în spațiu:

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Finanțelor: Pentru 2022 nu există niciun fel de discuție despre creșterea taxelor – Cronica dimineții
Ministrul Culturii: Dosarul Roşia Montană va fi discutat peste o săptămână la UNESCO – Cronica dimineții