Netflix a ajuns la 158 milioane abonați – Cronica de Tehnologie

1. Fuziunea dintre T-Mobile și Sprint a primit aprobarea FCC. După ce și Departamentul de Justiție și-a dat anterior acordul, singura piedică rămâne un proces intentat în mai multe state de o coaliție a procurorilor care spun că această fuziune va reduce competitivitatea și va afecta consumatorii. (The Verge)

2. Netflix a câștigat 6,8 milioane de abonați noi în Q3 (+21% YoY), ajungând la 158 milioane abonați. În aceeași perioadă, veniturile companiei au fost de $5,24 miliarde (+31% YoY), iar valoare acțiunilor a crescut la $1,47. După anunțarea rezultatelor, acțiunile companiei au crescut cu peste 10 procente. (Profit.ro)

3. Departamentul de Justiție al Statelor Unite a dezafectat ceea ce numește cel mai mare site care facilita exploatarea copiilor de pe dark web. În spatele site-ului, care conținea 8 TB de fișiere cu minori, printre care 250.000 de filmări, se afla un cetățean sud-coreean. (TechCrunch)

4. Infrastructura de consumer a Amazon a renunțat la ultimele baze de date Oracle pe care le folosea, în jur de 7.500, și le-a înlocuit cu mai multe baze de date AWS. Mutarea, susține Amazon, va reduce costurile cu bazele de date cu 60%. (ZDNet)

5. Yahoo! își închide grupurile de discuții. Funcția de postare va fi dezactivată pe 21 octombrie, iar pe 14 decembrie va începe ștergerea completă a conținutului din Yahoo! Groups. (Profit.ro)

6. Intel cumpără Smart Edge, divizia de software a canadienilor de la Pivot Technology Solutions. Tranzacția în valoare de $27 milioane va ajuta Intel să-și amplifice eforturile în zona rețelelor 5G. (Reuters)

7. Ads Inc, o agenție de publicitate din Statele Unite, a derulat vreme de mai mulți ani campanii înșelătoare pe Facebook, închiriind conturi care postau reclame ce se foloseau de imagini cu celebrități și scandaluri inventate pentru a atrage utilizatorii pe site-uri care vindeau produse chinezești. Compania a investit $50 milioane în aceste campanii. (BuzzFeed News)

8. LinkedIn a lansat un instrument gratuit pentru organizarea evenimentelor din lumea reală. Events, care este disponibil în țările în care se vorbește limba engleză din 17 octombrie, facilitează anunțarea evenimentelor și trimiterea de invitații. (TechCrunch)

9. Google renunță să mai producă Clips, camera care folosea inteligența artificială pentru a face fotografii în momentele memorabile. (9to5google)

10. Guvernul britanic a renunțat la programul prin care voia să blocheze accesul copiilor la conținutul pornografic. Oficialii britanici spun că nu renunță la idee, ci vor să o implementeze într-un program mai amplu de protecție împotriva mai multor tipuri de conținut nociv din mediul online. (Independent)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple încetează să mai producă playere iPod – Cronica de Tehnologie
Apple amână pentru 2028 finalizarea mașinii autonome – Cronică de Tehnologie